Ciasto Czekoladowe Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego Bundt. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka cukru, mąki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, Ciasto czekoladowe z dyni z czekoladowym Ganache, oraz Ciasto Czekoladowe Bundt (Opcjonalnie Polewa Czekoladowa).
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 4 Składniki (mąka przez sól) połączyć w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać masło, białka i jajko; ubić mikserem z małą prędkością 1 minutę. Pokonać z dużą prędkością 1 minutę.
Dodać mleko, granulki espresso i wanilię; pokonać 1 minutę.
Wlać ciasto do 6-szklankowej patelni Bundt pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 35 do 40 minut lub aż drewniany kilof włożony w pobliżu centrum wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.