Ciasto czekoladowe bez mąki z przyprawionymi gruszkami
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 860 kalorii. Jeśli 4,15 zł za porcję spada twój budżet, ciasto czekoladowe bez mąki z przyprawionymi gruszkami może być ogromnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. 66 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka plus 1 łyżka masła, wino, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe bez mąki bez precla z przyprawionymi gruszkami i solonym sosem karmelowym, Przyprawione Ciasto Pomarańczowe Bez Mąki, oraz Przyprawione ciasto rumowe z karmelizowanymi gruszkami.
Instrukcje
1
W przypadku gruszek: Przynieś wino, cukier, buraki, imbir, pieprz, goździki i laski cynamonu, aby zagotować na średniej wysokości w rondlu o średnim ciężkim dnie. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać gruszki. Pokrywa pokrywką z papieru pergaminowego. Dusić, aż gruszki będą miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Połówki Gruszek W Syropie
Pasek Skórki Cytrynowej
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć patelnię z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś gruszki do dużej miski, zrywając wszelkie goździki lub ziarna pieprzu. Przecedzić syrop do osobnej miski i wyrzucić buraki i przyprawy. Powrót odcedzony syrop do rondla i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Połówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Syrop zalać gruszkami i całkowicie ostudzić, 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
4
Na ciasto: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj 9-calową patelnię sprężynową 1 łyżką masła i wyłóż patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Posypać 3/4 łyżeczki soli na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Umieść czekoladę i pozostałe 8 łyżek masła w misce ustawionej nad podwójnym kotłem (dno miski nie powinno dotykać gotującej się wody) i ciągle mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Zdjąć miskę z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
W dużej misce (patrz UWAGI) ubij żółtka i 3/4 szklanki cukru energicznie, aż mieszanina stanie się grubą, bladą pastą.
W dużej, czystej, suchej misce ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż białka zaczną się spieniać, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru i dalej ubijać, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.