Ciasto Czekoladowe Bez Mąki
Need a bezglutenowy i przyjazny dla fodmap deser? Ciasto czekoladowe bez mąki może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kakao, jajka, półsłodkie kwadraty czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Bez Mąki, Bez Mąki Ciasto Czekoladowe Nutella, oraz Ciasto Czekoladowe Bez Mąki / Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmarować 9-calową sprężynową patelnię i odkurzyć niesłodzonym kakao; odstawić.
Roztopić posiekaną czekoladę i masło w ciężkim rondlu na małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
W dużej misce ubić żółtka i wanilię. Stopniowo mieszać w mieszaninie czekolady; ubijać aż dobrze wymieszane.
Ubij białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż cukier się rozpuści i powstanie sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią ubitej mieszaniny białka jaja do mieszaniny czekolady; delikatnie złóż w pozostałej mieszaniny białka jaja tylko do wymieszania. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni, rozprowadzając równomiernie.
Piec w temperaturze 375 przez 25 minut. (Nie przesadzaj.)
Odstawić na patelni na stojaku z drutu 10 minut przed usunięciem boków patelni.