Ciasto czekoladowe bez jajek I
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, Eggless Chocolate Cake I może być super laktoowowegetariańskim przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 420 kalorii . Za 61 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni południowej. Jeśli masz pod ręką kakao, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis z Allrecipes ma 23 fanów. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Eggless Chocolate Chip Crescent Cookies - Eggless Cookies , Microwave Eggless Chocolate Lave Mug Cake i Cinnamon Eggless Coffee Cake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj masłem i oprósz mąką 10-calową formę do babki.
Utrzyj masło lub margarynę na jasną i puszystą masę. Wbij mleko skondensowane.
Wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z colą.
Piecz przez 45 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe.