Ciasto Czekoladowe Angel Food
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego Anioła. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 73 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma 558 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę tortową, ESPRESSO instant, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Angel Food, Ciasto Czekoladowe Angel Food, oraz Ciasto Czekoladowe Angel Food dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji niższej-Środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. przesiać 1/2 szklanki kakao, 3/4 szklanki cukru i mąki do średniej miski; odstawić.
W dużej misce umieścić pozostałe kakao, proszek espresso i sól. Wymieszać z wrzącą wodą i skórką pomarańczową, aż będzie gładka; odstawić.
W mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie do ubijania ubijać białka na średnich obrotach do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i nadal ubijać, aż białka zaczną się matowe, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i powoli dodaj pozostały cukier. Kontynuuj bicie, aż beza utworzy sztywny, ale nie suchy szczyt, 3 do 5 minut.
Ubij około 1 szklanki bezy do kakao i mieszaniny wody, aby rozjaśnić. W trzech etapach delikatnie złóż pozostałe białka. 1/3 mieszanki mąki przesiać na bezę i delikatnie złożyć. W dwóch dodatkach przesiać i złożyć pozostałą mieszaninę mąki do ciasta, aż do połączenia, biorąc ciasto, aby nie spuścić powietrza z białek.
Delikatnie łyżką ciasto do patelni.
Piec, aż ciasto jest dmuchany, po prostu ustawić, i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 40 protokół.
Ustaw patelnię na stojaku z drutu na 5 minut, a następnie odwróć patelnię na stojaku z drutu, aby ciasto mogło całkowicie ostygnąć w patelni do góry nogami, około 4 godzin. Uruchom nóż wzdłuż wewnątrz patelni i odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Podawać z plasterkami pomarańczy.