Ciasto Czekoladowe

Ciasto Czekoladowe
Ciasto czekoladowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1222 kalorie, 15g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, sody oczyszczonej, gorzkiej czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 141 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj The Dark Knight Cake (Potrójne Ciasto Czekoladowe), 4-warstwowe czekoladowe ciasto Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, oraz Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z prażonego Prawoślazu i lukrem czekoladowym Słodowanym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Patelnie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Złóż duży arkusz pergaminu na pół; połóż na wierzchu okrągłą patelnię z ciasta o średnicy 10 cali. Prześledzić patelnię ciasta, a następnie wyciąć okrąg, aby dwie rundy pergaminu. Spryskaj dwie 10-calowe patelnie z rozpylaczem do gotowania; dopasuj pergamin do każdego. Ponownie spryskaj Patelnie, następnie kurz mąką i zetrzyj nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Wlać kawę do miarki lub miski z płynem; ubić kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Włóż mąkę, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cukier do miski miksera stojaka; wymieszaj z mocowaniem łopatkowym na małej prędkości, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać jajka, olej roślinny, wanilia i 2 szklanki wody; ubić na średniej prędkości, 2 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej; ubijaj mieszaninę kawy i kakao w wolnym strumieniu, aż do połączenia. Ciasto będzie cienkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Papier RyżowyPapier Ryżowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
4
Piec ciasta: podzielić ciasto między przygotowanych patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Piec, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na stojaku, 10 minut, a następnie obróć ciasta na stojaku, aby całkowicie ostygły.
7
Umieść każde ciasto na 10-calowym kartonowym kole ciasta (pomaga to ustabilizować warstwy podczas przesuwania), owiń folią i przechowuj w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Przygotuj ganache: Sproszkuj słodko-gorzką czekoladę w dużym robocie kuchennym. Doprowadzić śmietanę do wrzenia. Gdy silnik pracuje, wlej gorącą śmietanę przez rurkę podającą; proces do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Przełóż do dużej miski i ustaw w misce z lodowatą wodą. Schłodzić, często mieszając, aż ganache będzie chłodny, ale nie sztywny, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Zrobić korę: mikrofalować białą czekoladę w 15-sekundowych odstępach czasu, aż dwie trzecie stopi się; mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
KoraKora
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
11
Zeskrobać w zapinaną na zamek torbę i zamknąć. Umieść plastikową osłonę na każdej z 2 arkuszy do pieczenia. Wyciąć róg torby; rury cienkie linie białej czekolady na arkuszach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
12
Schłodzić blachy do pieczenia, aż biała czekolada jest ustawiony, około 10 minut, a następnie powtórzyć proces z czekolady mlecznej, rurociągów cienkie linie nad białą czekoladą. Przechowywać w lodówce, aż czekolada mleczna jest ustawiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
W ten sam sposób rozpuść słodko-gorzką czekoladę, a następnie rozprowadź na liniach białej i mlecznej czekolady za pomocą szpatułki offsetowej. Przechowywać w lodówce do twardości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
14
Obrać ochraniacze arkusza z czekolady i złamać arkusze czekolady na odłamki o różnych rozmiarach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
15
Pokrój warstwy: umieść jedno ciasto na gramofonie do ciasta. Umieść długi ząbkowany nóż z boku ciasta, około połowy w dół. Powoli obracaj gramofon, aby nóż pokroił ciasto na pół poziomo. Nie przesuwaj zbytnio noża-pozwól obrotowi gramofonu wykonać pracę. Powtórz z drugim ciastem, aby zrobić 4 warstwy; przenieś każdą NA KARTONOWY okrąg. (Jeśli nie masz gramofonu, ostrożnie pokrój ciasta na pół na desce do krojenia.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Przełóż połowę ganache do miski i ubijaj do jasnobrązowego i puszystego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Na gramofonie położyć jedną warstwę ciasta (jeszcze na kartonowym kółku); łyżkę 1/3 bitego ganache na wierzchu. Obróć gramofon, aby wygładzić ganache długą szpatułką (lub po prostu zmontować i zamrozić na talerzu z ciastem). Powtórz kanapkę wszystkie 4 warstwy ciasta z bitą ganache.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
3
Rozłóż wszystko, ale około 1/2 szklanki nieobrobionego ganache na górze i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Udekoruj ciasto: naciśnij kora czekolady na bokach ciasta, używając małych dollops pozostałego ganache, aby pomóc kawałki trzymać, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
KoraKora
5
Zdjęcia: Pernille Pedersen
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn