Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe

Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe
Cytrynowy szyfon ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 45 centów za porcję. Mieszanka wanilii, masła, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym, Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Szyfonowe.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W zimnej wodzie, oleju, wanilii, skórce cytrynowej i żółtkach ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
PiekarnikPiekarnik
3
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Stopniowo wlać mieszaninę żółtka na ubitych białek, składając gumową szpatułką, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
4
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
5
Piec około 1 godziny 15 minut lub do góry sprężyny powrotem po dotknięciu lekko. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na żaroodporny lejek lub butelkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
LejekLejek
PatelniaPatelnia
6
Odstawić do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin. Poluzować stronę ciasta nożem lub długą, metalową szpatułką; wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
W rondlu 1 1/2-quart roztopić masło na małym ogniu; zdjąć z ognia. Wymieszać z cukrem pudrem i skórką z cytryny, aż będzie gładka. Wymieszaj sok z cytryny, 1 łyżkę na raz, aż będzie gładka i konsystencja gęstego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Rozłóż glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym mżeć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn