Ciasto cytrynowo-pekanowe

Jeśli chcesz dodać więcej południowych przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Lemon Pecan Pie może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten wegetariański przepis lakto-owo-owocowy jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,39 USD za porcję . Ten deser ma 473 kalorie , 4 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. Mieszanka aromatu maślanego, syropu kukurydzianego, połówek orzechów pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Gluten And Dairy Free Pecan Pie ,Janet's St. Regis Pecan Pie with Honey Glazed Pecans i Pecan Pie Cheesecake, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce utrzyj masło z serkiem śmietankowym. Dodaj aromat maślany i ubij. Stopniowo dodawaj mąkę, aż uformuje się kula. Przykryj i wstaw do lodówki na 20 minut lub do momentu, aż masa będzie łatwa w obróbce.
Rozwałkuj ciasto tak, aby pasowało do formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Ułóż ciasto na talerzu, przytnij je tak, aby wystawało ponad brzeg talerza o 1,25 cm. Zaokrąglij brzegi.
Włóż orzechy pekan do ciasta i odstaw.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier i mąkę.
Dodaj pozostałe składniki i ubijaj, aż się połączą.
Piecz w temperaturze 175°C przez 45–50 minut lub do momentu, aż nóż wbity blisko środka ciasta będzie suchy. Ostudź całkowicie na kratce. Resztki przechowuj w lodówce.