Ciasto Cytrynowo-Makowe

Ciasto Cytrynowo-Makowe
Ciasto cytrynowo-Makowe może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 335 kalorii, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.13 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wody, śmietany, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Ciasto Cytrynowo-Makowe, oraz Ciasto Makowo-Cytrynowe.

Instrukcje

1
Wymieszać mieszankę chleba, jajko, śmietanę i 1/2 szklanki wody w misce do mieszania. Wymieszać do dobrze zwilżonego; rozprowadzić w lekko nasmarowanej powolnej kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
WolnowarWolnowar
2
Pozostałą wodę i inne składniki połączyć w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać gotującą się mieszaninę na ciasto w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na wysokim ustawieniu przez 2 do 2 1/2 godziny, aż brzegi będą złote.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
4
Wyłącz powolną kuchenkę; niech ciasto ostygnie w powolnej kuchence przez około 30 minut z uchyloną pokrywką. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, przytrzymaj dużą płytkę nad górną powolną kuchenką i Odwróć, aby okazać się ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Magazyn