Ciasto Cytrynowo-Limonkowe
Need a deser wegetariański? Ciasto cytrynowo-limonkowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Mieszanka masła, sok z limonki, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Cytrynowo-Limonkowe, Ciasto Cytrynowo-Limonkowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Limonkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie posmaruj i mąkę 12-filiżanką patelni Bundt.
Zrobić ciasto: w średniej misce przesiać mąkę i sól; odstawić. W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, beat masło, cukier, i cytryny i limonki Skórki, aż blady i lekki, o 5 protokół.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym. Stopniowo dodawać mieszankę mąki, aż do wymieszania. Wymieszać z sodą.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 1 godzinę i 15 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu przed odwróceniem na talerz.
Zrobić glazurę: wymieszać cukier cukierniczy, masło i soki; w razie potrzeby dodać więcej soku lub cukru. Łyżka glazury nad ciastem, równomiernie rozprowadzając.
W razie potrzeby udekoruj skórką z cytryny i limonki.