Ciasto Cytrynowo-Jagodowe Ricotta
Lemon Blueberry Ricotta Funt ciasto może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swój repertuar deserów. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Ten przepis z Simply Recipes ma 3087 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, ser ricotta, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Grillowane ciasto z sosem borówkowym i kremem Ricotta, Ciasto cytrynowe Ricotta z jagodami, oraz Ciasto Jagodowo-Cytrynowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 160°C (325°F). Przygotuj patelnię bochenkową 9x5 cali, smarując wnętrze masłem.
Suche składniki ubić: w średniej misce energicznie ubić mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Wrzuć jagody z mąką: opłucz jagody i wrzuć je z odrobiną mąki, aby lekko je pokryć (pomoże to uchronić je przed opadnięciem na dno ciasta).
Wymieszaj mokre składniki i cukier na ciasto: użyj miksera elektrycznego (możesz mieszać ręcznie, ale uzyskasz lepsze wyniki, jeśli użyjesz miksera elektrycznego), aby ubić masło, ricottę i cukier, na dużej prędkości, przez 3 minuty, aż blady i puszysty.
Dodać jajka po kolei, mieszając na średniej prędkości przez minutę po każdym dodaniu.
Wymieszać ze skórką z cytryny i ekstraktem z wanilii. Nie martw się, jeśli ciasto wygląda na trochę zsiadłe w tym momencie. Nie jest zsiadłe, tylko tak wygląda.
Dodać suche składniki, następnie Borówki:
Wyjmij miskę z miksera i wymieszaj suche składniki w 3 lub 4 dodatkach, aż zostaną włączone. Nie przesadzaj. Wymieszać z jagodami.
Wlać ciasto do przygotowanego bochenka, wygładzając wierzch gumową szpatułką.
Umieść na blasze do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika. (Pomoże to zmniejszyć temperaturę na dnie patelni.)
Piec w temperaturze 325 ° F(160°C)przez 1 godzinę 10 minut do 1 godziny 20 minut, lub do momentu, gdy tester włożony do środka wyjdzie w większości czysty, lub jeśli naciśniesz środek palcami i podniesiesz, powierzchnia ciasta delikatnie odbije się.
Po pierwszych 40 minutach pieczenia możesz umieścić arkusz folii aluminiowej na górze patelni, aby zapobiec dalszemu brązowieniu.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 15 minut na patelni. Następnie uruchom tępy nóż wokół krawędzi ciasta, aby upewnić się, że jest oddzielony od patelni.
Delikatnie wyjmij ciasto z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Niech gotować całkowicie przed krojeniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "