Ciasto cytrynowo-bezowe tawerny Gramercy

Ciasto cytrynowo-bezowe tawerny Gramercy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj cytrynowego ciasta Bezowego Gramercy Tavern. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gramercy Tavern ' s Man About Town, Gramercy Tavern ' s Goodfellow, oraz Pierniki tawerny Gramercy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto: w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek połączyć mąkę z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać masło i wymieszać na średniej prędkości, aż mieszanina wygląda jak piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Dodać żółtko i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Niektóre suche plastry i okruchy są w porządku; będą zwilżać, gdy ciasto odpocznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
4
Uformować ciasto w kulkę, spłaszczyć i dobrze owinąć folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc. Ciasto można zamrozić do miesiąca; rozmrozić na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Gdy ciasto jest schłodzone, na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto. Dopasuj go do 9-calowego naczynia i zaciskaj krawędzie.Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Rozgrzej piekarnik do 191°, stojakiem w pozycji środkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Wyłożyć skorupę ciasta papierem do pieczenia i wypełnić ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
Piec skorupę ciasta przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Usuń papier i wagi i nadal piec, aż skorupa jest równomiernie złoty brąz i gotowane przez całą drogę, 10 do 15 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Ochłoń. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
11
Zrób cytrynowy twarog. W średniej misce połącz żółtka i skrobię kukurydzianą i ubijaj, aż będą gładkie, a następnie odstaw na bok. W średnim rondlu połączyć cukier, skórkę z cytryny i sok, masło i sól i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Powoli ubijaj szklankę gorącego płynu do mieszaniny żółtkowej w stałym strumieniu, aby ją hartować. Następnie wlać zawartość miski do rondla i gotować na średnim ogniu, stale ubijając i dostając się do krawędzi patelni, aby twaróg nie sklejał się lub nie palił, aż do utworzenia pierwszych pęcherzyków. (Obniżyć ciepło trochę, jeśli widzisz więcej niż kilka pęcherzyków.) Natychmiast wyjąć z ognia i rozprowadzić twaróg do schłodzonej skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Natychmiast zrób bezę (beza lepiej przylega do twarogu, jeśli twaróg jest jeszcze ciepły).w małej misce połącz cukier i skrobię kukurydzianą. W misce miksera stojącego ubij białka na średniej prędkości, aż do spienienia, około 4 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i stopniowo wlać mieszaninę cukru do białek. Po dodaniu cukru zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj bezę, aż utworzy się średnio sztywny szczyt (szczyt bezy powinien wstać, a następnie powoli zwijać się), około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Rozłóż bezę na twarogu cytrynowym za pomocą małej szpatułki, upewniając się, aby uszczelnić bezę na krawędziach skórki wokół ciasta. Uformuj szczyty na górze, podnosząc szpatułkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
15
Piec ciasto, aż beza będzie złoty, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
16
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie. Ciasto będzie przechowywane, przykryte, w lodówce do 2 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn