Ciasto cytrynowo-bezowe tawerny Gramercy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj cytrynowego ciasta Bezowego Gramercy Tavern. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gramercy Tavern ' s Man About Town, Gramercy Tavern ' s Goodfellow, oraz Pierniki tawerny Gramercy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyrobić ciasto: w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek połączyć mąkę z cukrem.
Dodać masło i wymieszać na średniej prędkości, aż mieszanina wygląda jak piasek.
Dodać żółtko i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Niektóre suche plastry i okruchy są w porządku; będą zwilżać, gdy ciasto odpocznie.
Uformować ciasto w kulkę, spłaszczyć i dobrze owinąć folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc. Ciasto można zamrozić do miesiąca; rozmrozić na noc w lodówce.
Gdy ciasto jest schłodzone, na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto. Dopasuj go do 9-calowego naczynia i zaciskaj krawędzie.Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°, stojakiem w pozycji środkowej.
Wyłożyć skorupę ciasta papierem do pieczenia i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec skorupę ciasta przez 20 minut.
Usuń papier i wagi i nadal piec, aż skorupa jest równomiernie złoty brąz i gotowane przez całą drogę, 10 do 15 minut więcej.
Ochłoń. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°.
Zrób cytrynowy twarog. W średniej misce połącz żółtka i skrobię kukurydzianą i ubijaj, aż będą gładkie, a następnie odstaw na bok. W średnim rondlu połączyć cukier, skórkę z cytryny i sok, masło i sól i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Powoli ubijaj szklankę gorącego płynu do mieszaniny żółtkowej w stałym strumieniu, aby ją hartować. Następnie wlać zawartość miski do rondla i gotować na średnim ogniu, stale ubijając i dostając się do krawędzi patelni, aby twaróg nie sklejał się lub nie palił, aż do utworzenia pierwszych pęcherzyków. (Obniżyć ciepło trochę, jeśli widzisz więcej niż kilka pęcherzyków.) Natychmiast wyjąć z ognia i rozprowadzić twaróg do schłodzonej skorupy ciasta.
Natychmiast zrób bezę (beza lepiej przylega do twarogu, jeśli twaróg jest jeszcze ciepły).w małej misce połącz cukier i skrobię kukurydzianą. W misce miksera stojącego ubij białka na średniej prędkości, aż do spienienia, około 4 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i stopniowo wlać mieszaninę cukru do białek. Po dodaniu cukru zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj bezę, aż utworzy się średnio sztywny szczyt (szczyt bezy powinien wstać, a następnie powoli zwijać się), około 7 minut.
Rozłóż bezę na twarogu cytrynowym za pomocą małej szpatułki, upewniając się, aby uszczelnić bezę na krawędziach skórki wokół ciasta. Uformuj szczyty na górze, podnosząc szpatułkę.
Piec ciasto, aż beza będzie złoty, około 15 minut.
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie. Ciasto będzie przechowywane, przykryte, w lodówce do 2 dni.