Ciasto cytrynowo-bezowe tawerny Gramercy

Ciasto cytrynowo-bezowe tawerny Gramercy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj cytrynowego ciasta Bezowego Gramercy Tavern. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gramercy Tavern ' s Man About Town, Gramercy Tavern ' s Goodfellow, oraz Pierniki tawerny Gramercy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto: w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek połączyć mąkę z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać masło i wymieszać na średniej prędkości, aż mieszanina wygląda jak piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Dodać żółtko i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Niektóre suche plastry i okruchy są w porządku; będą zwilżać, gdy ciasto odpocznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
4
Uformować ciasto w kulkę, spłaszczyć i dobrze owinąć folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc. Ciasto można zamrozić do miesiąca; rozmrozić na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Gdy ciasto jest schłodzone, na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto. Dopasuj go do 9-calowego naczynia i zaciskaj krawędzie.Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Rozgrzej piekarnik do 191°, stojakiem w pozycji środkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Wyłożyć skorupę ciasta papierem do pieczenia i wypełnić ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Piec skorupę ciasta przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Usuń papier i wagi i nadal piec, aż skorupa jest równomiernie złoty brąz i gotowane przez całą drogę, 10 do 15 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Ochłoń. Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
11
Zrób cytrynowy twarog. W średniej misce połącz żółtka i skrobię kukurydzianą i ubijaj, aż będą gładkie, a następnie odstaw na bok. W średnim rondlu połączyć cukier, skórkę z cytryny i sok, masło i sól i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Powoli ubijaj szklankę gorącego płynu do mieszaniny żółtkowej w stałym strumieniu, aby ją hartować. Następnie wlać zawartość miski do rondla i gotować na średnim ogniu, stale ubijając i dostając się do krawędzi patelni, aby twaróg nie sklejał się lub nie palił, aż do utworzenia pierwszych pęcherzyków. (Obniżyć ciepło trochę, jeśli widzisz więcej niż kilka pęcherzyków.) Natychmiast wyjąć z ognia i rozprowadzić twaróg do schłodzonej skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Natychmiast zrób bezę (beza lepiej przylega do twarogu, jeśli twaróg jest jeszcze ciepły).w małej misce połącz cukier i skrobię kukurydzianą. W misce miksera stojącego ubij białka na średniej prędkości, aż do spienienia, około 4 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i stopniowo wlać mieszaninę cukru do białek. Po dodaniu cukru zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj bezę, aż utworzy się średnio sztywny szczyt (szczyt bezy powinien wstać, a następnie powoli zwijać się), około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczka Półsłodkiej CzekoladyTabliczka Półsłodkiej Czekolady
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Rozłóż bezę na twarogu cytrynowym za pomocą małej szpatułki, upewniając się, aby uszczelnić bezę na krawędziach skórki wokół ciasta. Uformuj szczyty na górze, podnosząc szpatułkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Cukru
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
15
Piec ciasto, aż beza będzie złoty, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
16
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie. Ciasto będzie przechowywane, przykryte, w lodówce do 2 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn