Ciasto Cytrynowo-Bezowe

Ciasto Cytrynowo-Bezowe
Chunky Lemon beza Pie może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany z kamienia nazębnego, dysku, żółtka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Cytrynowo-Bezowe, Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, oraz Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy.

Instrukcje

1
Ćwiartka cytryny wzdłuż. Pokrój ćwiartki cytryny w poprzek tak cienko, jak to możliwe, odrzucając kawałki końcowe, które są po prostu skórki i pestki. Umieść plasterki cytryny w dużej misce z cukrem. Wrzucić do połączenia, przykryć, i odstawić co najmniej 24 godzin i do 2 dni w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieść stojak piekarnika na najniższym poziomie i rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Lekko kurz licznik i wałek do ciasta z mąką, a następnie rozpakować ciasto. Z krótkimi pociągnięciami od środka na zewnątrz, rozwałkować ciasto do 12-in. koło (ok. grube), obracając 90 po każdym 3 lub 4 przejściu wałka do ciasta, aby nie przyklejał się.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Przenieść ciasto do 9-in. pie pan, pozwalając mu spaść na miejsce (jeśli naciśniesz lub rozciągniesz ciasto, kurczy się z powrotem po upieczeniu). Trim zwis do 1/2 cala., następnie wsuń krawędź pod. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
5
W międzyczasie całe jajka i żółtko ubić w średniej misce, aż się spienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Odcedzić cytryny (reserving liquid) i dodać plastry cytryny i 1 1/4 szklanki reserved liquid do jaj. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wlać nadzienie do skorupy. Przykryć folią i piec 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Zdjąć folię, zmniejszyć ogień do 325 i piec kolejne 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
9
Wyjąć z piekarnika, ale pozostawić włączony piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
W dużej czystej misce ubijaj białka, sól i śmietanę z kamienia nazębnego, aby uzyskać miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Dodać brązowe i granulowane cukry i ubijać do uzyskania lśniących, jędrnych szczytów.
12
Rozłóż bezę na gorącym cieście i wróć do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Piec do góry jest dmuchany i głęboki brązowy, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
14
Ostudzić całkowicie, co najmniej 3 1/2 godziny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn