Ciasto Cytrynowo-Bezowe
Cytrynowe ciasto bezowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 396 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Mieszanka białek, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto cytrynowe z lukrem cytrynowym bezowym, Ciasto Cytrynowo-Bezowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 3 8-calowe patelnie do ciast.
Wymieszać mieszankę ciasta, wodę, jajka i olej roślinny zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i wlać ciasto do przygotowanych patelni do ciast.
Piec warstwy w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 30 do 35 minut.
Ostudzić na patelni co najmniej 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Gdy ciasto jest całkowicie chłodne, Uruchom nóż do parowania między ciastem a krawędzią patelni. Przytrzymaj patelnię ciasta na boku i delikatnie dotknij boków patelni o blat, aby go poluzować. Przykryj patelnię tortową płytką lub stojakiem chłodzącym i odwróć ją, aby przewrócić ciasto z patelni i na talerz.
Aby wypełnić i udekorować, ułóż warstwę ciasta na talerzu bezpiecznym dla piekarnika i rozłóż połowę nadzienia cytrynowego na dolnej warstwie.
Drugą warstwę delikatnie nałożyć na nadzienie cytrynowe, a resztę nadzienia rozprowadzić na wierzchu drugiej warstwy. Wierzch z trzecią warstwą.
Białka ubić w misce, aż utworzą sztywne szczyty, następnie stopniowo dodawać cukier i nadal ubijać, aż mieszanina utworzy puszystą, błyszczącą bezę.
Rozłóż bezę na całym cieście jak lukier, rozkładając ją na ozdobne szczyty i wiry.
Umieść udekorowane ciasto z powrotem do gorącego piekarnika i piec, aż szczyty i wiry bezy są lekko rumiane, o 10 protokół. Przechowywać w lodówce 4 godziny na noc, a następnie podawać na zimno.