Ciasto Cytrynowo-Bezowe

Ciasto Cytrynowo-Bezowe
Cytrynowe ciasto bezowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 396 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Mieszanka białek, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto cytrynowe z lukrem cytrynowym bezowym, Ciasto Cytrynowo-Bezowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Bezowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 3 8-calowe patelnie do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać mieszankę ciasta, wodę, jajka i olej roślinny zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i wlać ciasto do przygotowanych patelni do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
JajkoJajko
3
Piec warstwy w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
4
Ostudzić na patelni co najmniej 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Gdy ciasto jest całkowicie chłodne, Uruchom nóż do parowania między ciastem a krawędzią patelni. Przytrzymaj patelnię ciasta na boku i delikatnie dotknij boków patelni o blat, aby go poluzować. Przykryj patelnię tortową płytką lub stojakiem chłodzącym i odwróć ją, aby przewrócić ciasto z patelni i na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
NóżNóż
6
Aby wypełnić i udekorować, ułóż warstwę ciasta na talerzu bezpiecznym dla piekarnika i rozłóż połowę nadzienia cytrynowego na dolnej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Drugą warstwę delikatnie nałożyć na nadzienie cytrynowe, a resztę nadzienia rozprowadzić na wierzchu drugiej warstwy. Wierzch z trzecią warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CytrynaCytryna
8
Białka ubić w misce, aż utworzą sztywne szczyty, następnie stopniowo dodawać cukier i nadal ubijać, aż mieszanina utworzy puszystą, błyszczącą bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Rozłóż bezę na całym cieście jak lukier, rozkładając ją na ozdobne szczyty i wiry.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Umieść udekorowane ciasto z powrotem do gorącego piekarnika i piec, aż szczyty i wiry bezy są lekko rumiane, o 10 protokół. Przechowywać w lodówce 4 godziny na noc, a następnie podawać na zimno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn