Ciasto cytrynowe ze świeżymi maślanymi malinami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj ciasto cytrynowe ze świeżym maślanym kremem malinowym. Jedna porcja zawiera 688 kalorii, 10g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 259 osób. Udaj się do sklepu i odbierz sól, skrobię kukurydzianą, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cytrynowe Ciastka Dla Dzieci ze świeżymi maślanymi malinami, Tort Urodzinowy Cytrynowy Z Maślanym Kremem Malinowym, oraz Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry.
Instrukcje
Lekko pokryć dwie okrągłe patelnie do ciast o średnicy 9 cali sprayem do pieczenia. Spody wyłożyć papierem do pieczenia i ponownie pokryć sprayem do pieczenia. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
W robocie kuchennym, Skórka z cytryny pulse i 1 1/2 szklanki cukru, aż nie pozostanie skórka. (Patrz UWAGI).
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier cytrynowy ubić razem w dużej misce. W oddzielnej średniej misce, ubij razem roztopione masło, mleko, sok z cytryny, olej, żółtka jaj i wanilię.
W misce stojącego miksera lub dużej miski ubij białka z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, około 2 minut. Stopniowo dodawaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 do 2 minut dłużej. Jeśli korzystałeś z miski miksera stojaka, przenieś białka do oddzielnej miski.
Umieść mieszaninę mąki w pustej misce miksera stojaka. Z mocowaniem trzepaczki i mikserem z małą prędkością, stopniowo wlewaj płynną mieszaninę i mieszaj, aż składniki zostaną prawie w pełni połączone, 15 do 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką. Zwiększ prędkość do średniej i wymieszaj do gładkości, około 20 sekund. Złożyć białka i podzielić ciasto równo między przygotowanymi patelniami.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 20 do 25 minut.
Przenieść ciasta do regałów chłodzących i schłodzić 10 minut w patelniach. Obróć ciasta bezpośrednio na stojaki, a następnie obróć tak, aby szczyty były skierowane do góry. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Przygotować krem po ostygnięciu ciasta.
Umieść 6 uncji malin i 2 łyżki cukru w robocie kuchennym i pulsuj, aż będzie gładka. Przecedzić do małego rondla i ubić skrobię kukurydzianą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 3 łyżki stołowe, 4 do 5 protokół.
Przenieść do miski i całkowicie ostudzić.
Wymieszać pozostałe 1 1/4 szklanki cukru i wody w ciężkim dnie średni rondel na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 238-240°F na termometrze cukierków, 5 do 7 minut.
Podczas gotowania syropu ubij białka z przyczepnością trzepaczki na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty, 2 do 3 minut. Gdy syrop osiągnie temperaturę, mieszając na średniej prędkości, powoli i ostrożnie dodajemy go do białek. Beat aż Na zewnątrz miski jest chłodny w dotyku i białe są grube i błyszczące, o 7 protokół.
Mikser na średniej prędkości, dodać masło, jeden kawałek na raz. Beat do lekkiego i puszystego, 1 do 2 minut.
Dodaj syrop malinowy i wanilię i wymieszaj do połączenia, o 30 sekund. Wyjmij 20 malin do dekoracji, a pozostałe złóż gumową szpatułką—można je zmiażdżyć.
Aby zmontować, umieścić jeden placek Okrągły na naczyniu lub podstawce ciasto i rozprowadzić z około 2 szklanki maślane. Wierzch z drugiej rundy ciasto i boki mrozu i wierzch ciasta z pozostałym maślanym.
Dekoruj zastrzeżonymi malinami.