Ciasto cytrynowe z twarogiem cytrynowym i Mascarpone
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 587 kalorii, 11g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser mascarpone, żółtka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Z Twarogiem Cytrynowym, Ciasto Z Twarogiem Cytrynowym, oraz Ciasto Cytrynowe Z Twarogiem I Jagodami.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki ubić w średniej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Trzepaczka stale aż zagęszczony i natychmiastowy odczyt termometr włożony do rejestry mieszaniny 160 ° F, około 10 minut.
Dodać masło; ubijać do rozpuszczenia.
Przenieść 1 szklankę twarogu do małej miski do rozłożenia na warstwach ciasta. Rezerwa pozostałego twarogu do napełniania. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię obu twarogów. Wyluzuj przez noc. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. dno linii dwóch patelni o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala z pergaminem (nie smaruj patelni ani pergaminu). Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 7 łyżek cukru w dużej misce, aż mieszanina jest bardzo gęsta i powoli rozpuszcza wstążki tworzą, gdy unoszą się ubijaki, około 4 minut. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj pozostałe 7 łyżek cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż będzie sztywny i błyszczący. Złóż połowę białek w mieszaninę żółtkową, następnie przesiać połowę mąki i 1/4 łyżeczki soli i delikatnie złożyć do momentu włączenia. Złóż pozostałe białka, następnie przesiać pozostałą mąkę i złożyć tylko do połączenia, uważając, aby nie opróżnić ciasta.
Dziel ciasto między patelniami; gładkie szczyty.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, około 15 minut. Schłodzić w patelniach na stojakach.
Uruchom nóż wokół krawędzi patelni poluzować ciasta. Odwróć ciasta na tekturowe okrągłe o średnicy 9 cali, stukając w powierzchnię roboczą, jeśli to konieczne, aby uwolnić ciasta.
Pokrój każde ciasto poziomo na pół(warstwy będą cienkie). Odklej pergamin.
Umieścić cukier w małej metalowej misce.
Dodać 1/2 szklanki wrzącej wody; wymieszać do rozpuszczenia cukru. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Ubij śmietanę i cukier w dużej misce, aż powstaną szczyty.
Dodać mascarpone do cytrynowego twarogu w średniej misce; ubić do wymieszania. Złóż bitą śmietanę do mieszanki cytrynowo-mascarpone.
Umieść 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na talerzu.
Rozprowadzić 1/4 szklanki twarogu cytrynowego, następnie 1 szklankę nadzienia cytrynowo-mascarpone. Wierzch drugą warstwą ciasta; posmaruj 1/4 syropu i rozprowadź 1/4 szklanki twarogu cytrynowego i 1 szklanki nadzienia cytrynowo-mascarpone. Powtórz z trzecią warstwą ciasta, syropem, twarogiem cytrynowym i nadzieniem. Wierzch z czwartą warstwą ciasta.
Posmaruj pozostałym syropem, a następnie rozłóż pozostały twarog cytrynowy. Łyżka 2 szklanki nadzienia cytrynowo-mascarpone do woreczka na ciasto wyposażonego w końcówkę gwiazdki 1/4 cala (do rozet).
Pozostałe nadzienie cytrynowo-mascarpone rozłożyć jako lukier na bokach ciasta. Rura małe rozety lukru na wierzchu ciasta, pokrywając całkowicie. Przykryć ciasto kopułą ciasta; przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
* Włoski ser śmietankowy dostępny na rynkach włoskich i w wielu supermarketach.