Cytrynowy Pudding ciasto z syropem żurawinowym może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 127 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym, Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym, oraz Ciasto Z Syropem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W misce wymieszać mąkę, sól i 1/2 szklanki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubij żółtka, mleko, skórkę i sok i dodaj do suchych składników, ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
żółtko Jaja
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Ubij białka w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie stopniowo dodawaj pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając i nadal ubijaj, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ubij około jednej czwartej białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie ,ale dokładnie (ciasto będzie cienkie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Wlać ciasto do lekko naoliwionej 1 1/2-quart gratin lub inne płytkie naczynie do pieczenia i piec w gorącej kąpieli wodnej, aż nadmuchane i złoty, 40 do 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
1
Gotować cukier w suchym 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się i zmieni głęboki złoty karmel. Odchylić patelnię i ostrożnie dodać żurawinę i wodę (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel całkowicie się rozpuści, a następnie wlać syrop przez bardzo drobne sito do żaroodpornej miski, mocno naciskając na ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Karmel
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
2
Ciasto budyniowe podawać z syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
1
* Syrop można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
2
Każda porcja zawiera około 220 kalorii i 3 gramy tłuszczu.