Ciasto cytrynowe z syropem żurawinowym
Cytrynowy Pudding ciasto z syropem żurawinowym może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 127 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym, Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym, oraz Ciasto Z Syropem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce wymieszać mąkę, sól i 1/2 szklanki cukru.
Ubij żółtka, mleko, skórkę i sok i dodaj do suchych składników, ubijając, aż dobrze się połączą.
Ubij białka w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie stopniowo dodawaj pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając i nadal ubijaj, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij około jednej czwartej białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie ,ale dokładnie (ciasto będzie cienkie).
Wlać ciasto do lekko naoliwionej 1 1/2-quart gratin lub inne płytkie naczynie do pieczenia i piec w gorącej kąpieli wodnej, aż nadmuchane i złoty, 40 do 45 protokół.
Gotować cukier w suchym 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się i zmieni głęboki złoty karmel. Odchylić patelnię i ostrożnie dodać żurawinę i wodę (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel całkowicie się rozpuści, a następnie wlać syrop przez bardzo drobne sito do żaroodpornej miski, mocno naciskając na ciała stałe.
Ciasto budyniowe podawać z syropem.
* Syrop można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Każda porcja zawiera około 220 kalorii i 3 gramy tłuszczu.