Ciasto cytrynowe z letnimi jagodami
Ciasto cytrynowe z letnimi jagodami to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 807 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 487 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, masło, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta cytrynowa z letnimi jagodami, Ciasto pomarańczowe z lukrem maślanym i jagodami, oraz Ricotta plasterek cytryny z letnimi jagodami.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka trzy 9 calowe patelnie do ciast. W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce ubij masło i cukier mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste, około 3 minut (można również użyć miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek na średniej prędkości). Beat in vanilla. Ubić w jajkach, jeden po drugim. Ubić w połowie mieszanki mąki. Beat in milk. Ubić w pozostałej mieszaninie mąki. Ubić sokiem z cytryny i skórką z cytryny.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec, aż lekko złocisty i tester ciasto włożone do środka ciasta wychodzi czysty, o 20 protokół.
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez piętnaście minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu.
Tymczasem zrób lukier. W dużej misce, ubić razem masło, 6 szklanki cukru cukierniczego, mleko, sok z cytryny, i skórki z cytryny z drewnianą łyżką, aż włączone. Kontynuuj bicie przez 3 minuty lub aż lukier zacznie się puszysty. W tym momencie spróbuj lukru. W razie potrzeby dodaj pozostałe dwie szklanki cukru cukierniczego w krokach co 1/2 szklanki, degustując preferowaną słodycz. Kontynuuj, aby pokonać lukier, aż gruby i puszysty, o 3 protokół.
Aby złożyć: w małej misce, rozbić maliny widelcem, aż będą miały konsystencję do smarowania.
Umieść pierwszą warstwę ciasta na podstawce lub talerzu. Zmrozić polewą, następnie równomiernie przykryć malinami.
Ułożyć drugą warstwę ciasta na pierwszej. Zmrozić polewą i równomiernie przykryć truskawkami.
Ułożyć ostatnią warstwę ciasta na dwóch pierwszych i równo zamrozić wierzch i boki pozostałym lukrem. Udekoruj Obwód wierzchu Matowego ciasta jeżynami.