Ciasto cytrynowe z kompot jeżyn
Przepis ciasto cytrynowe z kompot jeżyn jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Na 68 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka skórki z cytryny, sok z cytryny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die, Meyer Lemon Ricotta naleśniki z kompot jeżyn, oraz Angus Barn Chocolate Chess Pie.
Instrukcje
Mąka Pulse, kokos, cukier i sól w robocie kilka razy wymieszać.
Dodać masło i pulsować, aż większość mieszaniny przypomina Gruboziarnisty posiłek, z pozostałością w grudkach wielkości grochu.
Dodaj wodę i pulsuj, aż mieszanina utworzy ciasto. (Nie overmix lub ciasto będzie trudne.)
Spłaszczyć ciasto na dysku, a następnie schłodzić, pokryte folią, 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni w 12-calowy okrągły, a następnie dopasuj do 9-calowego talerza ciasta. Zagniatać krawędź i nakłuć dół i boki na całym.
Linia powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec w środku piekarnika 15 minut, następnie ostrożnie usunąć folię i ciężarki i piec powłoki do bladego złota, 5 do 10 minut więcej.
Przenieść powłokę do stojaka do ostygnięcia 5 minut.
Obniżyć temperaturę do 163°.
Ubij razem jajka, cukier i sól, aż dobrze się wymieszają.
Ubij w maślance, mące kukurydzianej, skórce, soku i gałce muszkatołowej. Stopniowo ubijaj masło, aż będzie gładkie.
Wlać nadzienie do skorupki ciasta. Brzeg skorupy przykryć folią, aby zapobiec przerobieniu .
Piec, aż krem jest tylko ustawić, o 40 protokół.
Przenieść ciasto do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
* Ciasto smakuje najlepiej w dniu, w którym jest wykonane.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry