Ciasto cytrynowe z kandyzowanymi plasterkami cytryny

Ciasto cytrynowe z kandyzowanymi plasterkami cytryny może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1257 kalorii, 19g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, glazury cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z kandyzowanymi plasterkami cytryny, Ciasto cytrynowe z polewą czekoladową i kandyzowaną cytryną, oraz Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Instrukcje
Lekko posmarować i mąkę 9-x 5-calowy bochenek patelni; odstawić.
Ubij masło i cukier na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
W osobnej misce wymieszać skórkę z cytryny, sok i jogurt.
W trzeciej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodać do mieszaniny masła, na przemian z mieszaniną jogurtu. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę do 1 godziny i 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Schłodzić w patelni na stojaku z drutu około 10 minut. Jeszcze ciepłe, wyłączyć z patelni; usunąć plastry cytryny z glazury cytryny, i umieścić na wierzchu ciasta.
Skropić polewą cytrynową. Nadal chłodzić na stojaku z drutu.