Ciasto cytrynowe z jagodami i bitą śmietaną

Ciasto cytrynowe z jagodami i bitą śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z cytryną z jagodami i bitą śmietaną. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 752 kalorie, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką sól, skórkę cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto cytrynowe z jagodami mięty i śmietaną, Ciasto cytrynowo-kukurydziane z jagodami i śmietaną, oraz Cytrynowy Tort Z Bitą Śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło i mąka dwa 9x5x2 3/4-calowe metalowe Patelnie Bochenek. Dno patelni Line z papierem woskowanym. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 3 szklanki cukru, masło, i skrócenie w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać jajka po 1 na raz, ubijając, aby zmiksować po każdym. Ubić w suchych składnikach w 3 dodatkach na przemian z mlekiem w 2 dodatkach. Ubić sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
JajkoJajko
MlekoMleko
3
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 55 minut. Schłodzić ciasta w patelni 15 minut. Obróć ciasta na stojaki; Odklej papier. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz truskawki, jeżyny i pozostałe 1/3 szklanki cukru w małej misce i delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
TruskawkiTruskawki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Odstawić do wytworzenia soków, co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
6
Pokrój 1 ciasto w poprzek na plasterki.
7
Podawać z jagodami i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
JagodyJagody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn