Ciasto cytrynowe z glazurą Chambord
Ciasto cytrynowe z polewą Chambord może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 298 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę z cytryny, sól, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z glazurą Chambord, Ciasto cytrynowe z miodem cytrynowym, oraz Less-Gotuj Ciasto Z Cytrynową Glazurą.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, posmaruj patelnię 12-szklankową Bundt sprayem do gotowania; pył z 2 łyżkami cukru granulowanego. Odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieść 2 szklanki cukru granulowanego i 3/4 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 4 minut).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodaj skórkę, 1/4 szklanki soku i wanilię; beat aż do połączenia. Ubijając z małą prędkością, dodaj mieszankę mąki i maślankę na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; ubijaj tylko do momentu połączenia (ciasto będzie grube).
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki.
Umieść talerz do góry nogami na torcie; Odwróć na talerz. Ciasto przebić obficie drewnianym kilofem.
Posmaruj 2 łyżki likieru na ciepłym cieście.
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder, 2 1/2 łyżki likieru, 1 łyżkę soku i 1 łyżkę masła, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Kapać powoli na ciepłym cieście. Całkowicie fajne.