Ciasto cytrynowe III
Lemon Pie III wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 236 kalorii , 3 g białka i 2 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i przyjazną dla FODMAP . Dobrze sprawdza się jako tani deser. Udaj się do sklepu i kup jajka, cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lemon Blondies z lukrem cytrynowym , Rolada cytrynowa z nadzieniem z kremu cytrynowego i Chleb cytrynowo-jeżynowy z lukrem cytrynowym .
Instrukcje
Pokrój cytrynę w jak najcieńsze plasterki, pozostawiając skórkę.
Połącz z cukrem i dobrze wymieszaj.
Odstawić na co najmniej 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Dobrze ubij jajka i dodaj je do mieszanki cytrynowej; dokładnie wymieszaj.
Umieść w 9-calowym cieście, równomiernie układając plasterki cytryny. Przykryj wierzchnią warstwą ciasta.
Zrób nacięcia w pobliżu środka.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 12 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C).
Piecz przez około 20 minut lub do momentu, aż nóż włożony do środka będzie czysty. Ostudź przed podaniem.