Ciasto cytrusowe z winogron

Ciasto cytrusowe z winogron
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do skrzynki receptury, ciasto cytrusowe winogron może być przepis należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 590 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka skórki cytrynowej, proszku do pieczenia, winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Cytrusowy Napój Winogronowy, Tort Winogronowy Toskański, oraz Tort Winogronowy Dla Winiarzy.

Instrukcje

1
Wlać wino do małej patelni. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 85 ml, co zajmie 5-10 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Posmaruj tortownicę o średnicy 23 cm z oliwą z oliwek, zalej 1 łyżką mąki, następnie wstrząśnij całą patelnią, aż będzie przykryta. Nadmiar leku należy wyrzucić. Ubij razem cukier i masło, aż będzie kremowe i dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4
Dodać jajka, po kolei, następnie wymieszać ze skórkami. Wymieszaj schłodzone wino i oliwę z oliwek, a następnie wlej trochę do mieszanki tortowej. Wymieszać, następnie złożyć jedną trzecią mąki i proszku do pieczenia. Przechowywać na przemian dodając płyn i mąkę, aż wszystko zostało włączone i ciasto jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Łyżkę ciasta wyłożyć do przygotowanej puszki, a następnie wygładzić powierzchnię tylną łyżką. Rozsypać połówki winogron na wierzchu, a następnie posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Piec przez 35-40 minut, aż szaszłyk włożony w środek ciasta wyjdzie czysty. Jeść ciepłe lub chłodne. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn