Ciasto Cynamonowo-Orzechowe Bundt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z cynamonem i orzechami. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 559 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, śmietanę, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto z brzoskwiniami i prażonym cynamonem z cukrem cynamonowym #Bundtamonth, Ciasto Orzechowo-Marchewkowe Bundt, oraz Spiced Walnut Bundt ® Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Obficie płaszcz 12-cup Bundt patelni z masłem; odstawić.
Połącz brązowy cukier, orzechy włoskie i cynamon w małej misce; odstawić. Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól przesiać do średniej miski; odstawić.
Połącz odmierzone masło i cukier granulowany w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Beat na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane, o 2 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką. Powrót miksera do średniej prędkości i mieszać do światła w kolorze i napowietrzane, o 4 minuty więcej.Przekręć mikser na niski i dodaj wanilię.
Dodaj jaja 1 na raz, pozwalając każdemu całkowicie włączyć przed dodaniem następnego. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę mąki, włącz mikser do niskiego poziomu i wymieszaj, aż będzie gładka.
Dodać śmietanę i wymieszać tylko do włączenia.
Dodaj zastrzeżoną mieszankę brązowego cukru i wymieszaj tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty, około 60 do 65 minut.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem wanilii w średnim rondlu na średnim ogniu, ubijając, aż cukier się rozpuści, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż lekko syropy, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać wanilii i ostudzić do temperatury pokojowej, o 20 protokół.Przecedzić glazurę i skropić ją na wierzchu ciasta (jeśli glazura wydaje się zbyt cienka, dodać przesiany cukier puder przez łyżkę stołową, aż osiągnie pożądaną konsystencję).
Odstawić, aż do zestawów glazury, o 30 protokół. Przed podaniem posmarować cukrem pudrem.Parowanie napojów: 1999 Hetszolo Tokaji Aszu 3 Puttonyos, Węgry. Niebiańska szklanka dotkniętych botrytis Tokaji z Węgier byłaby dekadenckim wyborem dla tego pikantnego ciasta. Nuty suszonego karmelu, skórki pomarańczowej i miodu pasują do nutowych i przyprawowych niuansów tego deseru.