Ciasto Cukrowo-Żurawinowe
Ciasto cukrowo-żurawinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 55g tłuszczu i w sumie 1111 kalorii. Za 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. 11 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś skrobię kukurydzianą, sok z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 47%. Podobne przepisy obejmują Batony Z Okruchami Z Dyni (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie), Ciasteczka Z Cukrem Żurawinowym, oraz Brązowy Cukier-Tarta Żurawinowa.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na skórkę: posmaruj masłem formę do ciasta. Wyczyść i wyczyść dużą, płaską powierzchnię. Lekko posmaruj obszar mąką.
Połącz 5 szklanek mąki, cukru i soli w metalowej misce. Wmasuj skrócenie palcami, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Dodaj lodowatą wodę i kontynuuj mieszanie palcami.
Ciasto ułożyć na posypanej mąką powierzchni i przekroić na pół. Zarezerwuj drugą połowę. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj pierwszą połowę, aby była co najmniej 4 do 5 cali szersza niż puszka do ciasta. Delikatnie włóż ciasto do formy do ciasta i wciśnij je w spód i boki formy. Uszczypnij nadmiar u góry.
Umieść patelnię w lodówce, aby odpoczęła.
Rozwałkuj drugą połowę ciasta na wierzch ciasta.
Ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do lodówki.
Podgrzej masło na średniej patelni do smażenia.
Dodaj gruszki i smaż do miękkości, 2 do 3 minut.
Dodaj 1/2 szklanki cukru i goździki. Wrzucić i zdjąć z ognia do ostygnięcia w misce.
Połącz pozostałą 1 szklankę cukru, sok z cytryny, 1 syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą i skórkę pomarańczową i wymieszaj.
Dodaj żurawinę i wymieszaj, aby pokryć owoce.
Na tej samej patelni do smażenia i dodaj mieszankę żurawinową.
Smaż szybko, 1 do 2 minut, aż żurawina lekko zmięknie, a składniki się połączą.
Połącz mieszankę gruszkową i żurawinową w misce i wstaw do lodówki bez przykrycia, aby ostygła.
Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wlej nadzienie na dolną skórkę ciasta.
Wyjmij górną skórkę z lodówki i złóż ją na wałek do ciasta.
Rozwałkuj ciasto na wierzchu ciasta. Ściśnij górę, aby krawędzie były karbowane i uszczelnione wokół ciasta. Użyj noża do ciasta lub małego noża, aby wyciąć otwór na środku góry. Złóż ciasto, aby wyglądało jak otwarte strony książki.
Umieść ciasto na środku piekarnika. Gotuj bez przeszkód przez 10 minut. Zmniejsz ogień do 375 stopni F. gotuj przez dodatkowe 30 minut. Opuść piekarnik do 325 stopni F i gotuj przez dodatkowe 10 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika, aby ostygło.
Po schłodzeniu posyp ciasto granulowanym cukrem, pokrój w plasterki i w razie potrzeby podawaj z lodami.