Ciasto Crêpe piekarni Bouchon

Ciasto Crêpe piekarni Bouchon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Crêpe Bouchon Bakery. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. 263 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś łyżki ciężkiej śmietany, łyżki mąki, 1/2 łyżki cukru granulowanego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasteczka TKO piekarni Bouchon, Bouchon Bakery Nutter Butters, oraz Bouchon Bakery ' s " nutter Butters dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić mleko, jajka, mąkę, cukier, Grand Marnier i sól w Vitamix.* Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodawać je ze średnią prędkością przez około 15 sekund. Zeskrobać boki pojemnika blendera. W blenderze pracującym na średnim poziomie, skropić roztopionym masłem. Odcedzić przez sitko o drobnych oczkach do zakrytego pojemnika; użyć szpatułki, aby przebić się przez każde ciasto pozostałe w sitku. Przechowywać w lodówce przez noc.* Se Uwaga: Jeśli nie masz Vitamix, zwykły Blender o dużej mocy jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2
Używając ręcznika papierowego, natrzyj dużą patelnię z naleśnikami lub 10-calową nieprzywierającą patelnię lekką powłoką oleju rzepakowego (jeśli naleśniki zaczną się przyklejać w dowolnym punkcie, przetrzyj je ponownie) i ustaw na średnim lub średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, podnieś ją z ciepła i kadzi ¼ szklanki (55 gramów) kubek ciasta do środka patelni. Natychmiast obracaj i potrząśnij patelnią, aby ciasto pokrywało dno, a następnie obracaj patelnię kilka razy, aby ciasto było ½ cala po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
NaleśnikiNaleśniki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
ChochlaChochla
3
Odstawić patelnię do ognia i gotować przez 15 do 30 sekund, w zależności od poziomu ciepła, aż ciasto zostanie ustawione, a dno będzie jasnobrązowe. Wsuń palce pod krepę i odwróć ją (jeśli złapiesz krawędź, może się rozerwać podczas odwracania). Gotować z drugiej strony, aż do jasnego złotego koloru, a następnie przenieść crêpe na patelni arkuszy. Powtórz, aby Pozostałe naleśniki, układając je w stos lub nakładając na siebie, gdy ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Pozostaw je na co najmniej 10 minut przed użyciem.
5
Do kremu z ciasta: Ustaw kąpiel lodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
6
Umieść średnią miskę w lodowatej wodzie i ustaw sitko o drobnych oczkach nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Żółtka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii, dodać je do żółtek i wymieszać na średniej prędkości przez około 30 sekund. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli wlej cukier, a następnie ubijaj na średniej prędkości, aż kolor będzie jaśniejszy, około 1-3 minut. Zeskrobać boki i dno miski, a następnie ubijać na średniej prędkości przez około 3 minuty, aż mieszanina będzie bladożółta i gruba. Po podniesieniu trzepaczki mieszanina powinna utworzyć powoli rozpuszczającą się wstążkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj puder lub mąkę i mieszaj przez 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski. Gdy mikser pracuje z najniższą prędkością, powoli wlewaj mleko. Ponownie zeskrobać miskę i wymieszać na małej prędkości przez kolejną minutę lub aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Wlać mieszaninę do dużego rondla, ustawić na średnim ogniu i delikatnie mieszać, aż zacznie zgęstnieć. Przełącz na trzepaczkę i ubijaj, gdy krem się gotuje, obracając trzepaczką wokół dna, aby krem nie przypalił się. Gdy zobaczysz pęcherzyki pękające na powierzchni, gotuj przez około 5 minut dłużej, stale ubijając, aż krem z ciasta zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Wlać śmietanę do ciasta przez sitko, delikatnie naciskając na nią, aby przepchnąć zagęszczoną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Ubić skórkę pomarańczową, ubijając przez około 1 minutę, aby lekko ostudzić. Następnie ubij masło w 2 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Wlać do zakrytego pojemnika i docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed utworzeniem pomarańczowego kremu Diplomat.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Umieść żelatynę w misce z lodowatą wodą, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przenieść jedną trzecią kremu ciasta do średniej miski mikrofalowej lub mały rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wyjmij żelatynę z wody, wyciskając nadmiar wody i dodaj do miski lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Podgrzej, delikatnie mieszając, aby poluzować krem z ciasta i rozpuścić żelatynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
5
W międzyczasie przenieść pozostałą śmietanę do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy lub do średniej miski i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Rozgrzaną śmietanę przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do miski z resztą kremu i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i złóż bitą śmietanę jedną trzecią na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce do jędrności, co najmniej 4 godziny. (Krem można przechowywać w lodówce do 4 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Gdy krem będzie gotowy do użycia, przełożyć do miski i delikatnie mieszać, aż uzyska kremową konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Składanie ciasta Crêpe: owiń 10-calowy Okrągły karton lub płaską tacę w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
11
Łyżka śmietany do torebki z ciastem. Wybierz najbardziej atrakcyjny crêpe na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
12
Umieścić go z lepszą stroną w dół na folii i rury 1/3 szklanki (80 gramów) śmietany do środka. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozprowadzić krem na krepie, pozostawiając 1/4 cala granicy. Naleśnik jest naturalnie cieńszy na krawędziach; aby zapobiec tworzeniu się kopuły podczas napełniania i układania naleśników, rozłóż nadzienie na brzegach nieco grubiej. Na wierzch kremu nałożyć kolejną krepę, rozprowadzić śmietaną i dalej układać krepę i śmietanę, kończąc krepą.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
13
Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
14
Aby służyć: Rozpakuj ciasto i odwróć je na półmisek.
15
Posypać wierzch równą warstwą cukru i za pomocą palnika propanowego karmelizować wierzch ciasta, przerabiając z jednej strony na drugą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
16
Ciasto pokroić na 8 klinów i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn