Ciasto Crème Brûlée
Ciasto Crème Brûlée może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 205 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli masz fasolę waniliową, żółtka jaj, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest światło złoty brąz, o 10 protokół więcej.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyłącz piekarnik do 149°
W misce ubij razem jajka i żółtka przez około 30 sekund.
Połącz cukier i nasiona zeskrobane z wnętrza wanilii i wcieraj cukier w wanilię, co pomoże rozbić grudki. Kontynuuj ubijanie mieszaniny jaj, jak powoli strumień mieszaniny cukru do jaj.
Ubijaj bez zatrzymywania, gdy dodajesz cukier, a następnie ubijaj przez dodatkową minutę, gdy cały cukier zostanie dodany, aż jajka staną się bardzo jasnym odcieniem żółtym.
Ubij śmietanę, mleko i sól, aż do całkowitego wymieszania.
Krem przelać przez drobny sitko, a następnie wlać do schłodzonej skorupki ciasta.
Piec, aż nadzienie jest ustawione, ale nadal jiggles, o 45 protokół.
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby schłodzić i ustawić. Gdy będziesz gotowy do podania, posyp pozostałą 1/2 uncji cukru na powierzchni ciasta i przechyl ciasto wokół, aby uzyskać równą warstwę cukru. Użyj krawędzi metalowego skrobaka lub formy pierścieniowej, która mieści się wewnątrz skorupy ciasta jako tarcza do ochrony skorupy, gdy przyniesiesz zapaloną latarkę kulinarną na tyle blisko powierzchni ciasta, że cukier zaczyna się topić i karmelizować. Przesuń palnik wokół ciasta, aby zapobiec przypaleniu kremu, celem jest stopienie i karmelizowanie cukru bez spalania kremu pod spodem. Pozostawić ciasto na kilka minut, a następnie delikatnie rozbić powierzchnię karmelu łyżką na całej powierzchni. Pokroić i podać natychmiast.