Ciasto Crust
Ciasto skorupa może być tylko skorupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 8 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, skracanie warzyw, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 11%. Spróbuj Prosta Skórka Z Ciasta, Zawsze idealne ciasto lub ciasto, oraz Ciasto dyniowe z cieście orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć 1/4 szklanki mąki, wody z lodem i octu, mieszając trzepaczką aż dobrze wymieszane.
Wymieszać 3/4 szklanki mąki, cukru i soli w misce; pokroić na skrócenie blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina przypomina grubą mączkę.
Dodać zawiesinę; wrzucić widelcem, aż mieszanina mąki będzie wilgotna. Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło; zamrozić 10 minut.
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto, zawijaj plastikową stroną do góry, do 9-calowej płyty ciasta lub 9-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem.
Zdejmij folię. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod lub flet dekoracyjnie. Dno ciasta wyłożyć kawałkiem folii; ułożyć ciężarki na folii.
Piec w 400 przez 20 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane.
Wyjąć ciężarki do ciasta i folię; schłodzić na stojaku z drutu.
Odmiana robota kuchennego: Rozgrzej piekarnik do 40
Lekko łyżka 1 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Umieść mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym; pulsuj 2 razy lub do połączenia.
Dodać skrócenie; impuls 10 razy lub do momentu połączenia mieszaniny.
Dodaj wodę z lodem i ocet przez zsyp żywności, pulsując tylko do momentu połączenia (mieszanina nie utworzy kulki). Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło; zamrozić 10 minut.
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta lub 9-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem.
Usuń górny arkusz folii. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod lub flet dekoracyjnie. Ułóż ciężarki ciasta na kawałku folii w dolnej części ciasta; piec w 400 przez 20 minut lub aż krawędź jest lekko rumiany.
Wyjąć ciężarki do ciasta i folię; schłodzić na stojaku z drutu.