Ciasto Crêpe piekarni Bouchon

Ciasto Crêpe piekarni Bouchon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Crêpe Bouchon Bakery. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. 263 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś łyżki ciężkiej śmietany, łyżki mąki, 1/2 łyżki cukru granulowanego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasteczka TKO piekarni Bouchon, Bouchon Bakery Nutter Butters, oraz Bouchon Bakery ' s " nutter Butters dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić mleko, jajka, mąkę, cukier, Grand Marnier i sól w Vitamix.* Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodawać je ze średnią prędkością przez około 15 sekund. Zeskrobać boki pojemnika blendera. W blenderze pracującym na średnim poziomie, skropić roztopionym masłem. Odcedzić przez sitko o drobnych oczkach do zakrytego pojemnika; użyć szpatułki, aby przebić się przez każde ciasto pozostałe w sitku. Przechowywać w lodówce przez noc.* Se Uwaga: Jeśli nie masz Vitamix, zwykły Blender o dużej mocy jest w porządku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2
Używając ręcznika papierowego, natrzyj dużą patelnię z naleśnikami lub 10-calową nieprzywierającą patelnię lekką powłoką oleju rzepakowego (jeśli naleśniki zaczną się przyklejać w dowolnym punkcie, przetrzyj je ponownie) i ustaw na średnim lub średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, podnieś ją z ciepła i kadzi ¼ szklanki (55 gramów) kubek ciasta do środka patelni. Natychmiast obracaj i potrząśnij patelnią, aby ciasto pokrywało dno, a następnie obracaj patelnię kilka razy, aby ciasto było ½ cala po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
NaleśnikiNaleśniki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
ChochlaChochla
3
Odstawić patelnię do ognia i gotować przez 15 do 30 sekund, w zależności od poziomu ciepła, aż ciasto zostanie ustawione, a dno będzie jasnobrązowe. Wsuń palce pod krepę i odwróć ją (jeśli złapiesz krawędź, może się rozerwać podczas odwracania). Gotować z drugiej strony, aż do jasnego złotego koloru, a następnie przenieść crêpe na patelni arkuszy. Powtórz, aby Pozostałe naleśniki, układając je w stos lub nakładając na siebie, gdy ostygną.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Pozostaw je na co najmniej 10 minut przed użyciem.
5
Do kremu z ciasta: Ustaw kąpiel lodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
6
Umieść średnią miskę w lodowatej wodzie i ustaw sitko o drobnych oczkach nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Żółtka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii, dodać je do żółtek i wymieszać na średniej prędkości przez około 30 sekund. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli wlej cukier, a następnie ubijaj na średniej prędkości, aż kolor będzie jaśniejszy, około 1-3 minut. Zeskrobać boki i dno miski, a następnie ubijać na średniej prędkości przez około 3 minuty, aż mieszanina będzie bladożółta i gruba. Po podniesieniu trzepaczki mieszanina powinna utworzyć powoli rozpuszczającą się wstążkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj puder lub mąkę i mieszaj przez 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski. Gdy mikser pracuje z najniższą prędkością, powoli wlewaj mleko. Ponownie zeskrobać miskę i wymieszać na małej prędkości przez kolejną minutę lub aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wlać mieszaninę do dużego rondla, ustawić na średnim ogniu i delikatnie mieszać, aż zacznie zgęstnieć. Przełącz na trzepaczkę i ubijaj, gdy krem się gotuje, obracając trzepaczką wokół dna, aby krem nie przypalił się. Gdy zobaczysz pęcherzyki pękające na powierzchni, gotuj przez około 5 minut dłużej, stale ubijając, aż krem z ciasta zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Wlać śmietanę do ciasta przez sitko, delikatnie naciskając na nią, aby przepchnąć zagęszczoną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Ubić skórkę pomarańczową, ubijając przez około 1 minutę, aby lekko ostudzić. Następnie ubij masło w 2 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
12
Wlać do zakrytego pojemnika i docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed utworzeniem pomarańczowego kremu Diplomat.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1
Umieść żelatynę w misce z lodowatą wodą, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przenieść jedną trzecią kremu ciasta do średniej miski mikrofalowej lub mały rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyjmij żelatynę z wody, wyciskając nadmiar wody i dodaj do miski lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Podgrzej, delikatnie mieszając, aby poluzować krem z ciasta i rozpuścić żelatynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
5
W międzyczasie przenieść pozostałą śmietanę do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy lub do średniej miski i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Rozgrzaną śmietanę przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do miski z resztą kremu i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i złóż bitą śmietanę jedną trzecią na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce do jędrności, co najmniej 4 godziny. (Krem można przechowywać w lodówce do 4 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
9
Gdy krem będzie gotowy do użycia, przełożyć do miski i delikatnie mieszać, aż uzyska kremową konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Składanie ciasta Crêpe: owiń 10-calowy Okrągły karton lub płaską tacę w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
11
Łyżka śmietany do torebki z ciastem. Wybierz najbardziej atrakcyjny crêpe na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
12
Umieścić go z lepszą stroną w dół na folii i rury 1/3 szklanki (80 gramów) śmietany do środka. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozprowadzić krem na krepie, pozostawiając 1/4 cala granicy. Naleśnik jest naturalnie cieńszy na krawędziach; aby zapobiec tworzeniu się kopuły podczas napełniania i układania naleśników, rozłóż nadzienie na brzegach nieco grubiej. Na wierzch kremu nałożyć kolejną krepę, rozprowadzić śmietaną i dalej układać krepę i śmietanę, kończąc krepą.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
13
Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
14
Aby służyć: Rozpakuj ciasto i odwróć je na półmisek.
15
Posypać wierzch równą warstwą cukru i za pomocą palnika propanowego karmelizować wierzch ciasta, przerabiając z jednej strony na drugą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
16
Ciasto pokroić na 8 klinów i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn