Ciasto Crêpe piekarni Bouchon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Crêpe Bouchon Bakery. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 752 kalorie. 263 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś łyżki ciężkiej śmietany, łyżki mąki, 1/2 łyżki cukru granulowanego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasteczka TKO piekarni Bouchon, Bouchon Bakery Nutter Butters, oraz Bouchon Bakery ' s " nutter Butters dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić mleko, jajka, mąkę, cukier, Grand Marnier i sól w Vitamix.* Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodawać je ze średnią prędkością przez około 15 sekund. Zeskrobać boki pojemnika blendera. W blenderze pracującym na średnim poziomie, skropić roztopionym masłem. Odcedzić przez sitko o drobnych oczkach do zakrytego pojemnika; użyć szpatułki, aby przebić się przez każde ciasto pozostałe w sitku. Przechowywać w lodówce przez noc.* Se Uwaga: Jeśli nie masz Vitamix, zwykły Blender o dużej mocy jest w porządku.
Używając ręcznika papierowego, natrzyj dużą patelnię z naleśnikami lub 10-calową nieprzywierającą patelnię lekką powłoką oleju rzepakowego (jeśli naleśniki zaczną się przyklejać w dowolnym punkcie, przetrzyj je ponownie) i ustaw na średnim lub średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, podnieś ją z ciepła i kadzi ¼ szklanki (55 gramów) kubek ciasta do środka patelni. Natychmiast obracaj i potrząśnij patelnią, aby ciasto pokrywało dno, a następnie obracaj patelnię kilka razy, aby ciasto było ½ cala po bokach.
Odstawić patelnię do ognia i gotować przez 15 do 30 sekund, w zależności od poziomu ciepła, aż ciasto zostanie ustawione, a dno będzie jasnobrązowe. Wsuń palce pod krepę i odwróć ją (jeśli złapiesz krawędź, może się rozerwać podczas odwracania). Gotować z drugiej strony, aż do jasnego złotego koloru, a następnie przenieść crêpe na patelni arkuszy. Powtórz, aby Pozostałe naleśniki, układając je w stos lub nakładając na siebie, gdy ostygną.
Pozostaw je na co najmniej 10 minut przed użyciem.
Do kremu z ciasta: Ustaw kąpiel lodową.
Umieść średnią miskę w lodowatej wodzie i ustaw sitko o drobnych oczkach nad miską.
Żółtka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii, dodać je do żółtek i wymieszać na średniej prędkości przez około 30 sekund. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli wlej cukier, a następnie ubijaj na średniej prędkości, aż kolor będzie jaśniejszy, około 1-3 minut. Zeskrobać boki i dno miski, a następnie ubijać na średniej prędkości przez około 3 minuty, aż mieszanina będzie bladożółta i gruba. Po podniesieniu trzepaczki mieszanina powinna utworzyć powoli rozpuszczającą się wstążkę.
Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj puder lub mąkę i mieszaj przez 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski. Gdy mikser pracuje z najniższą prędkością, powoli wlewaj mleko. Ponownie zeskrobać miskę i wymieszać na małej prędkości przez kolejną minutę lub aż do połączenia.
Wlać mieszaninę do dużego rondla, ustawić na średnim ogniu i delikatnie mieszać, aż zacznie zgęstnieć. Przełącz na trzepaczkę i ubijaj, gdy krem się gotuje, obracając trzepaczką wokół dna, aby krem nie przypalił się. Gdy zobaczysz pęcherzyki pękające na powierzchni, gotuj przez około 5 minut dłużej, stale ubijając, aż krem z ciasta zgęstnieje.
Wlać śmietanę do ciasta przez sitko, delikatnie naciskając na nią, aby przepchnąć zagęszczoną śmietanę.
Ubić skórkę pomarańczową, ubijając przez około 1 minutę, aby lekko ostudzić. Następnie ubij masło w 2 dodatkach.
Wlać do zakrytego pojemnika i docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed utworzeniem pomarańczowego kremu Diplomat.
Umieść żelatynę w misce z lodowatą wodą, aby zmiękczyć.
Przenieść jedną trzecią kremu ciasta do średniej miski mikrofalowej lub mały rondel.
Wyjmij żelatynę z wody, wyciskając nadmiar wody i dodaj do miski lub patelni.
Podgrzej, delikatnie mieszając, aby poluzować krem z ciasta i rozpuścić żelatynę.
W międzyczasie przenieść pozostałą śmietanę do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy lub do średniej miski i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Rozgrzaną śmietanę przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do miski z resztą kremu i wymieszać lub wymieszać, aż będzie gładka.
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i złóż bitą śmietanę jedną trzecią na raz.
Docisnąć kawałek folii do powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce do jędrności, co najmniej 4 godziny. (Krem można przechowywać w lodówce do 4 dni.)
Gdy krem będzie gotowy do użycia, przełożyć do miski i delikatnie mieszać, aż uzyska kremową konsystencję.
Składanie ciasta Crêpe: owiń 10-calowy Okrągły karton lub płaską tacę w folię.
Łyżka śmietany do torebki z ciastem. Wybierz najbardziej atrakcyjny crêpe na wierzch ciasta.
Umieścić go z lepszą stroną w dół na folii i rury 1/3 szklanki (80 gramów) śmietany do środka. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozprowadzić krem na krepie, pozostawiając 1/4 cala granicy. Naleśnik jest naturalnie cieńszy na krawędziach; aby zapobiec tworzeniu się kopuły podczas napełniania i układania naleśników, rozłóż nadzienie na brzegach nieco grubiej. Na wierzch kremu nałożyć kolejną krepę, rozprowadzić śmietaną i dalej układać krepę i śmietanę, kończąc krepą.
Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, ale najlepiej na noc.
Aby służyć: Rozpakuj ciasto i odwróć je na półmisek.
Posypać wierzch równą warstwą cukru i za pomocą palnika propanowego karmelizować wierzch ciasta, przerabiając z jednej strony na drugą.
Ciasto pokroić na 8 klinów i podawać.