Ciasto Cornucopia

Ciasto Cornucopia
Ciasto Cornucopia może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 65 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 547 kalorii, 13g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, wodę, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lox Cornucopian Przystawka, Cornucopia Chex Mix, oraz Cornucopia Kompot dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i sól dokładnie wymieszać w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże. Ubić 2 jajka i 1/3 szklanki zimnej wody; dodać do mieszanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wymieszać widelcem do zwilżenia mąki (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżek wody). Ciasto zebrać w kulkę; podzielić na cztery części. Przechowywać ciasto zawinięte do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
4
Aby forma na róg obfitości, luźno zgniatać kwadraty z folii aluminiowej w kulki. Stos kulki w środku 20-calowy arkusz folii; doprowadzić kończy się, owijając szczelnie. Naciśnij w kształcie rogu obfitości, około 10 cali długości i 5 cali wysokości przy otwarciu. Spryskaj formę obficie sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Aby zrobić podstawę rogu obfitości, zwiń jedną czwartą ciasta na powierzchni pokrytej mąką z mąką wałek do ciasta w kształt trójkąta o 1 cal większy niż Podstawa formy foliowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Prześlij do niepublikowanego arkusza cookie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Umieść formę z folii na podstawie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Aby zrobić róg obfitości, zwiń jedną czwartą ciasta w owal, około 15x10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Wytnij owalne ciasto wzdłuż na 1-calowe paski, używając zapiekanego noża do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
10
Wymieszać 1 jajko i 2 łyżeczki zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
11
Pędzel 1 krótki pasek z mieszaniną jaj; umieścić pasek, mieszaninę jaj bok na zewnątrz, wokół końcówki formy, tworząc punkt. Zaczynając od krótszych pasków, pędzel po kolei mieszanką jajeczną i ostrożnie układaj na pleśni, mieszankę jajeczną wychodząc z boku, nakładając poprzedni pasek na 1/4 cala i pozwalając, aby nadmiar ciasta leżał na podstawie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
JajkoJajko
12
Rolki i pokroić dodatkową jedną czwartą ciasta owalne, 15x10 cali. Używając dłuższych pasków, kontynuuj aż do całkowitego pokrycia formy (w tym momencie nie przycinaj nadmiaru ciasta). Nie przykrywać otworu ciastem. Upewnij się, że wszystkie paski są bezpiecznie dociskane do poprzednich pasków i że nie ma przerw.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
13
Pozostałe 1/4 ciasta podzielić na 3 części. Podziel 1 część na pół; zwiń 1 połowę w linę o długości około 24 cali i grubości 1/4 cala. Spłaszczyć liny z wałkiem do około 1/2-cala szerokości taśmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
14
Wytnij pasek wzdłuż na pół, używając ostrego noża. Połówki skręcamy delikatnie i luźno w warkocz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
15
Szczotka zewnętrzna krawędź otwarcia rogu obfitości z mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
16
Umieść warkocz wokół otworu; zaciskaj końce, aby je zabezpieczyć.
17
Szczotka warkocz z mieszaniny jaj. Dodać dodatkowy warkocz z pozostałą połową 1 części ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
18
Mieszanka jaj pędzla wokół podstawy rogu obfitości na zwisające paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
JajkoJajko
19
Umieść warkocz wokół podstawy, zaciskając końce, aby je zabezpieczyć. Przyciąć nadmiar ciasta pokazując pod warkoczem; wyrzucić ozdoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
20
Szczotka warkocz z mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
21
Aby udekorować róg obfitości, uformuj 1 część pozostałego ciasta na winorośl i winogrona; zwiń i pokrój Pozostałe 1 część ciasta na liście. Dołącz do rogu obfitości, za pomocą mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
RolkaRolka
JajkoJajko
22
Umyć całą róg obfitości mieszaniną jaj. Róg obfitości można przykryć i schłodzić w tym momencie do 24 godzin lub dokładnie i szczelnie zawijać i zamrażać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
23
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
24
Piec około 10 minut lub do zestawu; wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
25
Posmarować mlekiem; obficie posypać cukrem. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
26
Piec 20 do 25 minut dłużej lub do złotego koloru. (W razie potrzeby przykryj końcówkę i przednią krawędź folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.) Ostudzić na arkuszu cookie 5 minut; poluzować dużą metalową szpatułką i ostrożnie wsunąć na stojak z drutu. Schłodzić co najmniej 40 minut. Ostrożnie usuń folię z rogu obfitości. Przykryć luźno i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (nie przechowywać w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn