Ciasto Coca-Cola® z Idaho
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Idahoan Coca-Cola® Cake może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 1,18 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 526 kalorii . Jeśli masz pod ręką śmietanę kremówkę, śmietanę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis podoba się 4 smakoszom i kucharzom. Sprawdza się dobrze jako deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 29% . Ta ocena jest raczej słaba. 7-Up Cake...A Dreamy Vintage Cake Made Skinny , David Tanis' Spinach Cake i Lemon Bundt Cake są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Posmaruj boki i dno formy sprężynowej sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Rozpuść kostkę masła w dużym, szerokim rondlu.
Dodaj colę, kakao i cukier puder i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Śmietanę, jajka i wanilię dokładnie ubić, aż konsystencja będzie przypominać ciasto, a następnie powoli dodawać do lekko ostudzonej mieszanki maślanej.
Dodaj suche płatki Original Mashed Potato i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszaj. Ciasto będzie miało lekko ziarnisty wygląd, ale nie martw się.
Wlać do formy i piec przez 45 minut do godziny. Sprawdzić środek ciasta drewnianą wykałaczką (ciasto jest gotowe, gdy wykałaczka wyjdzie czysta).
Ostudzić i wyjąć z formy. Uwaga: To bardzo ciemne i gęste ciasto.
Lukier: Serek śmietankowy powinien mieć temperaturę pokojową.
Dodaj śmietanę i cukier puder i wymieszaj w malakserze lub dużą trzepaczką. Dostosuj cukier puder i śmietanę, aby uzyskać ładnie gęsty lukier, który nadal będzie się rozsmarowywał.
Po wyjęciu z formy posmaruj lukrem tylko wierzch ciasta i podawaj schłodzone. To ciasto jest jeszcze lepsze następnego dnia!