Ciasto Ciągnięte Pizza Prosciutto

Ciasto Ciągnięte Pizza Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pizzana Prosciutto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 105 g tłuszczu, oraz w sumie 1275 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.81 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, masło, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla ciasta: usypać mąkę na powierzchni roboczej i uformować studnię w środku. Podgrzać przefiltrowaną wodę do 90 stopni, rozpuścić drożdże i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filtrowana WodaFiltrowana Woda
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3
Dodać sól do studni wraz z połową mieszanki drożdży. Pracując od środka na zewnątrz, pociągnij boki studni do środka, aż cała mąka zostanie włączona (mieszanina będzie lepka). Dalej mieszać ciasto i dodawać Pozostałe drożdże w krokach, aż cała mieszanina drożdży zostanie włączona. Zagniataj ciasto, aż będzie elastyczne, jedwabiste i nie będzie już lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodać szczypty mąki, jeśli to konieczne, aby zmniejszyć lepkość, ale nie dodawać zbyt dużo, bo ciasto będzie suche. Zagnieść ciasto przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5
Uformuj ciasto w kulkę i włóż ciasto do miski przykrytej wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Uderz ciasto w dół, naciśnij większość powietrza i uformuj je z powrotem w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
7
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez dodatkowe 3 godziny. Rozwałkuj ciasto, uformuj je w kulkę i przechowuj w lodówce przez 24 do 36 godzin, aby "opóźnić" na tacy pokrytej folią. Po przygotowaniu ciasto ogrzać do temperatury pokojowej przez co najmniej 30 minut przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1
Dodać koniec prosciutto, marchew, seler, cebula i czosnek do garnka i przykryć 1 galoncold wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odstawić prosciutto do ostygnięcia w płynie przez 1 godzinę(powinno być widłowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usunąć prosciutto, wyciągnąć wieprzowinę, wyrzucić połowę zewnętrznej skóry i wymieszać resztę z wyciągniętą prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
1
Odetnij wierzchołki od poru do delikatnej części poru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2
Por przeciąć na pół, od góry do dołu. Dobrze spłucz por w chłodnej wodzie, aby usunąć cały brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Pokroić Por na półksiężyce 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Podsmażyć pory na średnim ogniu w dużym rondlu z masłem do bardzo miękkiej, 30 do 40 minut, mieszając w razie potrzeby. Gdy pory są suche, spalić z winem i zmniejszyć do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać krem i zmniejszyć do prawie suchego. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia przed dodaniem do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Dno patelni zalać olejem, następnie dodać cebulę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać cukier i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać 1/4 szklanki wody i gotować, aż odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Dodać ocet balsamiczny i zmniejszyć, aż cebula straci swój crunch i patelnia jest sucha. Pozostawić do ostygnięcia przed polewaniem pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dla utwardzonych czarnych oliwek: w dużym garnku, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać oliwki do sitka i zanurzyć 5 do 6 razy we wrzącej wodzie, aby usunąć nadmiar soli. W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodać świeży rozmaryn i podgrzać w oleju, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Zdjąć patelnię z ognia i dodać oliwki do oleju rozmarynowego. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej do marynowania. Oliwki zamarynuj przez noc, aby nabrać rozmarynowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
1
Umieść kamień do pizzy w piekarniku i rozgrzej do 550 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Niech się nagrzewa przez co najmniej 30 minut.
3
Uformuj ciasto na 12-calowy dysk z dużą ilością mąki stołowej (upewnij się, że ciasto jest tej samej grubości w całym, zwłaszcza w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
4
Ułożyć na skórce do pizzy posypanej mąką i równomiernie rozprowadzić roztopione pory na cieście, pozostawiając 1-centymetrową granicę na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Równomiernie rozprowadzić 2 uncje startego sera fontina, 3 uncje wyciągnął prosciutto i około 1 uncja karmelizowanej cebuli na pizzy. Roztrzepać 8 oliwek marynowanych w soli z rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Ser FontinaSer Fontina
ProsciuttoProsciutto
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Posypać trochę Parmigiano-Reggiano. Przesuń pizzę na gorący kamień i piec, aż ser topi się i skorupa zaczyna char, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjąć pizzę z piekarnika i pokroić na 6 kawałków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Podawać natychmiast.

Składniki

12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrożdże aktywne suche* Zobacz notatkę kucharskądrożdże aktywne suche* Zobacz notatkę kucharską2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka do pizzerii lub mieszanka 50/50 mąki chlebowej i mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania (zalecane: Mąka do pizzerii Caputo 00 lub mieszanka 50/50 chleba Króla Artura i mąki uniwersalnej)mąka do pizzerii lub mieszanka 50/50 mąki chlebowej i mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania (zalecane: Mąka do pizzerii Caputo 00 lub mieszanka 50/50 chleba Króla Artura i mąki uniwersalnej)2marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana2łodygi selera, oczyszczone i grubo posiekanełodygi selera, oczyszczone i grubo posiekane57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgestarty ser fontinastarty ser fontina1sprigrozmaryn świeżyrozmaryn świeży11 łyżka suszonego oreganoprażone i pistacjeprażone i pistacje2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1por, przyciętypor, przycięty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki czarne suszone soląoliwki czarne suszone solą2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiTarty ser Parmiagano-Reggiano, w razie potrzebyTarty ser Parmiagano-Reggiano, w razie potrzeby907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprosciutto, skóra na końcu trzonu z delikatesów (zalecane: Prosciutto di San Daniele)prosciutto, skóra na końcu trzonu z delikatesów (zalecane: Prosciutto di San Daniele)1czerwona cebula, obranaczerwona cebula, obrana6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz6krewetki i żyłkiSól morskaSól morska52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefiltrowana wodafiltrowana woda1galon1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino białe (zalecane: Amaise)wino białe (zalecane: Amaise)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek, obrany i pozostawiony w całościczosnek, obrany i pozostawiony w całości2żółta cebula, grubo posiekanażółta cebula, grubo posiekana

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W17 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn