Ciasto Ciągnięte Pizza Prosciutto

Ciasto Ciągnięte Pizza Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pizzana Prosciutto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 105 g tłuszczu, oraz w sumie 1275 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.81 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, masło, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla ciasta: usypać mąkę na powierzchni roboczej i uformować studnię w środku. Podgrzać przefiltrowaną wodę do 90 stopni, rozpuścić drożdże i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filtrowana WodaFiltrowana Woda
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
3
Dodać sól do studni wraz z połową mieszanki drożdży. Pracując od środka na zewnątrz, pociągnij boki studni do środka, aż cała mąka zostanie włączona (mieszanina będzie lepka). Dalej mieszać ciasto i dodawać Pozostałe drożdże w krokach, aż cała mieszanina drożdży zostanie włączona. Zagniataj ciasto, aż będzie elastyczne, jedwabiste i nie będzie już lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodać szczypty mąki, jeśli to konieczne, aby zmniejszyć lepkość, ale nie dodawać zbyt dużo, bo ciasto będzie suche. Zagnieść ciasto przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
5
Uformuj ciasto w kulkę i włóż ciasto do miski przykrytej wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Uderz ciasto w dół, naciśnij większość powietrza i uformuj je z powrotem w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
7
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez dodatkowe 3 godziny. Rozwałkuj ciasto, uformuj je w kulkę i przechowuj w lodówce przez 24 do 36 godzin, aby "opóźnić" na tacy pokrytej folią. Po przygotowaniu ciasto ogrzać do temperatury pokojowej przez co najmniej 30 minut przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Dodać koniec prosciutto, marchew, seler, cebula i czosnek do garnka i przykryć 1 galoncold wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odstawić prosciutto do ostygnięcia w płynie przez 1 godzinę(powinno być widłowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Usunąć prosciutto, wyciągnąć wieprzowinę, wyrzucić połowę zewnętrznej skóry i wymieszać resztę z wyciągniętą prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1
Odetnij wierzchołki od poru do delikatnej części poru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Por przeciąć na pół, od góry do dołu. Dobrze spłucz por w chłodnej wodzie, aby usunąć cały brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
3
Pokroić Por na półksiężyce 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Podsmażyć pory na średnim ogniu w dużym rondlu z masłem do bardzo miękkiej, 30 do 40 minut, mieszając w razie potrzeby. Gdy pory są suche, spalić z winem i zmniejszyć do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać krem i zmniejszyć do prawie suchego. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia przed dodaniem do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Dno patelni zalać olejem, następnie dodać cebulę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać cukier i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać 1/4 szklanki wody i gotować, aż odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Dodać ocet balsamiczny i zmniejszyć, aż cebula straci swój crunch i patelnia jest sucha. Pozostawić do ostygnięcia przed polewaniem pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dla utwardzonych czarnych oliwek: w dużym garnku, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodać oliwki do sitka i zanurzyć 5 do 6 razy we wrzącej wodzie, aby usunąć nadmiar soli. W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodać świeży rozmaryn i podgrzać w oleju, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
Zdjąć patelnię z ognia i dodać oliwki do oleju rozmarynowego. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej do marynowania. Oliwki zamarynuj przez noc, aby nabrać rozmarynowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Umieść kamień do pizzy w piekarniku i rozgrzej do 550 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Niech się nagrzewa przez co najmniej 30 minut.
3
Uformuj ciasto na 12-calowy dysk z dużą ilością mąki stołowej (upewnij się, że ciasto jest tej samej grubości w całym, zwłaszcza w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4
Ułożyć na skórce do pizzy posypanej mąką i równomiernie rozprowadzić roztopione pory na cieście, pozostawiając 1-centymetrową granicę na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
5
Równomiernie rozprowadzić 2 uncje startego sera fontina, 3 uncje wyciągnął prosciutto i około 1 uncja karmelizowanej cebuli na pizzy. Roztrzepać 8 oliwek marynowanych w soli z rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Ser FontinaSer Fontina
ProsciuttoProsciutto
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Posypać trochę Parmigiano-Reggiano. Przesuń pizzę na gorący kamień i piec, aż ser topi się i skorupa zaczyna char, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Wyjąć pizzę z piekarnika i pokroić na 6 kawałków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Podawać natychmiast.

Składniki

1Spód: okruszki z herbatników grahamdrożdże aktywne suche* Zobacz notatkę kucharskądrożdże aktywne suche* Zobacz notatkę kucharską2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka do pizzerii lub mieszanka 50/50 mąki chlebowej i mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania (zalecane: Mąka do pizzerii Caputo 00 lub mieszanka 50/50 chleba Króla Artura i mąki uniwersalnej)mąka do pizzerii lub mieszanka 50/50 mąki chlebowej i mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania (zalecane: Mąka do pizzerii Caputo 00 lub mieszanka 50/50 chleba Króla Artura i mąki uniwersalnej)2marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana2łodygi selera, oczyszczone i grubo posiekanełodygi selera, oczyszczone i grubo posiekane57papryka habanerostarty ser fontinastarty ser fontina1sprigrozmaryn świeżyrozmaryn świeży1porcja startego parmezanu1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1por, przyciętypor, przycięty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki czarne suszone soląoliwki czarne suszone solą2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychTarty ser Parmiagano-Reggiano, w razie potrzebyTarty ser Parmiagano-Reggiano, w razie potrzeby907papryka habaneroprosciutto, skóra na końcu trzonu z delikatesów (zalecane: Prosciutto di San Daniele)prosciutto, skóra na końcu trzonu z delikatesów (zalecane: Prosciutto di San Daniele)1czerwona cebula, obranaczerwona cebula, obrana61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSólSól61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól morskaSól morska5Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefiltrowana wodafiltrowana woda1galonpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino białe (zalecane: Amaise)wino białe (zalecane: Amaise)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczosnek, obrany i pozostawiony w całościczosnek, obrany i pozostawiony w całości2żółta cebula, grubo posiekanażółta cebula, grubo posiekana

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W17 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn