Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pizzana Prosciutto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 105 g tłuszczu, oraz w sumie 1275 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.81 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, masło, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla ciasta: usypać mąkę na powierzchni roboczej i uformować studnię w środku. Podgrzać przefiltrowaną wodę do 90 stopni, rozpuścić drożdże i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filtrowana Woda
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3
Dodać sól do studni wraz z połową mieszanki drożdży. Pracując od środka na zewnątrz, pociągnij boki studni do środka, aż cała mąka zostanie włączona (mieszanina będzie lepka). Dalej mieszać ciasto i dodawać Pozostałe drożdże w krokach, aż cała mieszanina drożdży zostanie włączona. Zagniataj ciasto, aż będzie elastyczne, jedwabiste i nie będzie już lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Dodać szczypty mąki, jeśli to konieczne, aby zmniejszyć lepkość, ale nie dodawać zbyt dużo, bo ciasto będzie suche. Zagnieść ciasto przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
5
Uformuj ciasto w kulkę i włóż ciasto do miski przykrytej wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Uderz ciasto w dół, naciśnij większość powietrza i uformuj je z powrotem w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Punch
7
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez dodatkowe 3 godziny. Rozwałkuj ciasto, uformuj je w kulkę i przechowuj w lodówce przez 24 do 36 godzin, aby "opóźnić" na tacy pokrytej folią. Po przygotowaniu ciasto ogrzać do temperatury pokojowej przez co najmniej 30 minut przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Punch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Dodać koniec prosciutto, marchew, seler, cebula i czosnek do garnka i przykryć 1 galoncold wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odstawić prosciutto do ostygnięcia w płynie przez 1 godzinę(powinno być widłowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Usunąć prosciutto, wyciągnąć wieprzowinę, wyrzucić połowę zewnętrznej skóry i wymieszać resztę z wyciągniętą prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1
Odetnij wierzchołki od poru do delikatnej części poru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2
Por przeciąć na pół, od góry do dołu. Dobrze spłucz por w chłodnej wodzie, aby usunąć cały brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Pokroić Por na półksiężyce 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Podsmażyć pory na średnim ogniu w dużym rondlu z masłem do bardzo miękkiej, 30 do 40 minut, mieszając w razie potrzeby. Gdy pory są suche, spalić z winem i zmniejszyć do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Dodać krem i zmniejszyć do prawie suchego. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia przed dodaniem do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Dno patelni zalać olejem, następnie dodać cebulę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cukier i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać 1/4 szklanki wody i gotować, aż odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Dodać ocet balsamiczny i zmniejszyć, aż cebula straci swój crunch i patelnia jest sucha. Pozostawić do ostygnięcia przed polewaniem pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dla utwardzonych czarnych oliwek: w dużym garnku, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Dodać oliwki do sitka i zanurzyć 5 do 6 razy we wrzącej wodzie, aby usunąć nadmiar soli. W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru
Ciasto Kukurydziane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodać świeży rozmaryn i podgrzać w oleju, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeży
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
9
Zdjąć patelnię z ognia i dodać oliwki do oleju rozmarynowego. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej do marynowania. Oliwki zamarynuj przez noc, aby nabrać rozmarynowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Ciasto Kukurydziane
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1
Umieść kamień do pizzy w piekarniku i rozgrzej do 550 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Niech się nagrzewa przez co najmniej 30 minut.
3
Uformuj ciasto na 12-calowy dysk z dużą ilością mąki stołowej (upewnij się, że ciasto jest tej samej grubości w całym, zwłaszcza w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
4
Ułożyć na skórce do pizzy posypanej mąką i równomiernie rozprowadzić roztopione pory na cieście, pozostawiając 1-centymetrową granicę na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Równomiernie rozprowadzić 2 uncje startego sera fontina, 3 uncje wyciągnął prosciutto i około 1 uncja karmelizowanej cebuli na pizzy. Roztrzepać 8 oliwek marynowanych w soli z rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana Cebula
Ser Fontina
Prosciutto
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Ciasto Kukurydziane
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Posypać trochę Parmigiano-Reggiano. Przesuń pizzę na gorący kamień i piec, aż ser topi się i skorupa zaczyna char, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.