Ciasto Buraczane
Ciasto buraczane wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 15. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ananasa, jajka, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick), Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s, oraz Ananas Pudding Ciasto Ciasto Mix Ciasto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
W dużej misce, wymieszać olej roślinny i cukier, aż dobrze wymieszane. Ubij jajka, po kolei, następnie wymieszaj rozdrobnione buraki i ananasa z sokiem.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, ziele angielskie i sól; mieszać do mieszaniny buraków, aż tylko włączone.
Na przygotowaną patelnię równomiernie rozprowadzić ciasto.
Piec około 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do czasu, aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Gdy chłodne, mróz zgodnie z życzeniem, lub jeść gładko.