Ciasto Bundt z kawałkami kawy Mocha
Ciasto Bundt z kawałkami czekolady może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji deserów. Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 325 kalorii , 4 g białka i 19 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup olej canolan, jajka, półsłodkie kawałki czekolady i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis podoba się 8 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 30% , co nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak: Czekoladowe ciasteczka z kawałkami czekolady , Mocha Layer Cake With Chocolate-Rum Cream Filling i Vanilla Sponge Cake With Chocolate Mocha Pudding .
Instrukcje
W misce rozpuść granulki kawy w gorącej wodzie. Wbij mieszankę ciasta, mieszankę budyniową, śmietanę, olej i jajka. Wymieszaj z kawałkami czekolady.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed odwróceniem na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Podgrzej śmietanę w rondlu, aż zacznie wrzeć.
Zdjąć z ognia, dodać kawałki czekolady i mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy.