Ciasto Budyniowe Żurawinowo-Klonowe

Ciasto Budyniowe Żurawinowo-Klonowe
Ciasto budyń żurawinowy-klon może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka soli, syrop klonowy, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Budyniowe Żurawinowo-Klonowe, Budyń Chlebowy Żurawinowo-Klonowy, oraz Budyń żurawinowy, klonowy i orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 4 składniki i szczyptę soli w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Jajko i cukier ubić w innej średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Mleko, roztopione masło i wanilię ubić na masę jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj; ubijać, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać ciepłą mieszankę żurawinową do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali lub 8x8x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Polej ciasto.
10
Upiec ciasto na złoty i żurawiny mieszaniny pęcherzyków na brzegach, o 28 protokół. Chłodne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Ciasto podawać na ciepło z creme fraîche, bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Creme FraicheCreme Fraiche
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn