Ciasto budyniowe z daktylami
Ciasto budyniowe z daktylami może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 506 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Za 63 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, brązowego cukru, mleka i mąki. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest tak imponujące. Wypróbuj Sticky Date Pudding with Toffee Sauce , Chocolate-Date Cake with Chocolate Sticky Toffee Glaze i Cherry, Date & Nut Muffins , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce ubij 1/2 szklanki brązowego cukru i 1 łyżkę masła. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon; dodaj daktyle i orzechy.
Do ubitej masy dodawaj na przemian mąkę i mleko; odstaw.
W rondlu wymieszaj wodę z pozostałym brązowym cukrem i masłem. Doprowadź do wrzenia; gotuj 5 minut.
Wlać do 9-calowej okrągłej formy do pieczenia. Nakładać ciasto na sos.
Piec w temperaturze 350° przez 45 minut.
Podawać na ciepło lub na zimno z bitą śmietaną lub lodami.