Ciasto Budyniowe Wiśniowe Pokryte Czekoladą
Need a deser wegański? Czekolada pokryte Cherry Pudding ciasto może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, brązowy cukier, jogurt sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Budyniowe Wiśniowe W Czekoladzie, Chocolate Covered Cherry Pudding Pie-fait Pie lub Parfait, oraz Ciasto Wiśniowe Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mrożone wiśnie przeciąć na pół (najłatwiej to zrobić, gdy są zamrożone).
Włóż je do miski i wymieszaj z 1 łyżeczką cukru i ekstraktem z rumu, jeśli używasz. Pozostaw je w temperaturze pokojowej, aż całkowicie rozmrożą i staną się soczyste, 1-2 godziny. Olej lub patelnia spray 4 ramekiny 7 uncji. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać razem brązowy cukier i 2 łyżki kakao w proszku i odstawić.
Do miarki wlać soki z wiśni. Lekko nacisnąć na wiśnie, aby uzyskać cały sok (miałem około 1/4 szklanki).
Posypać wiśnie skrobią kukurydzianą i dobrze wymieszać. Czereśnie podzielić równo pomiędzy 4 ramekiny. W średniej misce połączyć mąkę, sól, 1/3 szklanki cukru, 1 1/2 łyżki kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać z ekstraktem waniliowym, jogurtem sojowym i mlekiem sojowym. (
Mieszanina będzie bardzo gęsta.) W ramekinach kroplujemy łyżkami wiśni, dzieląc je równo między sobą. Gładkie, aby pokryć wiśnie.
Posypać brązową mieszaninę cukru równomiernie na ciasto, o 2 łyżki na ramekin. Użyj łyżki do wyrównania wierzchołków.
Dodać wrzącą wodę do soku wiśniowego do linii 3/4 szklanki.
Wlać lub łyżkę delikatnie na brązowym cukrze w ramekinach, około 3 łyżki na ramekin.
Wstaw ramekiny do piekarnika i piecz przez około 25-30 minut, aż Topy okażą się w większości suche (powinny być posmarowane ciemniejszymi, bardziej mokrymi obszarami), a sos bulgocze na brzegach.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 15 minut przed podaniem.