Ciasto Budyniowe Pomarańczowe
Pomarańczowy Pudding ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka jaj, mleko, zaokrąglona sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Budyniowe Pomarańczowe, Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe, oraz Pomarańczowy Krem Ciasto / Cool Whip Pudding Lukier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 1 1/2-quart gratin lub inne płytkie naczynie do pieczenia.
Drobno zetrzeć 2 łyżeczki skórki z 1 pomarańczy, następnie wycisnąć 1/2 szklanki soku z pomarańczy.
W dużej misce wymieszać cukier, mąkę i sól.
Wymieszać żółtka, mleko, masło, skórkę, sok pomarańczowy i sok z cytryny w małej misce i dodać do mieszaniny mąki, ubijając, aż tylko połączone.
Białka ubić w innej dużej misce z mikserem elektrycznym, aż utrzymają miękkie szczyty. Wymieszać około jednej czwartej białek w cieście, aby rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka delikatnie ,ale dokładnie (ciasto będzie cienkie).
Wlać do naczynia do pieczenia i piec w gorącej kąpieli wodnej, aż nadmuchane i złoty, 40 do 45 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.