Ciasto Budyniowe Mocha
Ciasto Pudding Mocha może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 9. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 226 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, mąkę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Budyniowe Mocha, Ciasto Budyniowe Mocha Cappuccino, oraz Pikantne Ciasto Budyniowe Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
W misce wymieszać mąkę, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki kakao, granulki kawy, proszek do pieczenia i sól.
Połączyć mleko, olej, i wanilia w misce; dodać do mieszaniny mąki, i dobrze wymieszać. Łyżka ciasto do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Połączyć 1/3 szklanki cukru i 2 łyżki kakao.
Wlać 1 szklankę wrzącej wody na ciasto (nie mieszać).
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku (ciasto nie będzie testowane, gdy drewniany kilof zostanie włożony do środka).
Podawać na ciepło z lodami.
Uwaga: ten przepis jest łatwy do podwojenia. Łyżka do naczynia do pieczenia 13 x 9 cali; piec w tej samej temperaturze i czasie.