Ciasto budyniowe jabłkowe z sosem cynamonowo-maślanym

Ciasto budyniowe jabłkowe z sosem cynamonowo-maślanym
Ciasto budyniowe jabłkowe z sosem cynamonowo-maślanym to Wegetariańskie deser. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz gotowanie jabłka, soda oczyszczona, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto budyniowe jabłkowe z sosem maślanym cynamonowym, Jabłko Masło Cynamon Bułka Ciasto, oraz Budyń jabłkowy z ciepłym sosem maślanym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. nasmarować dno i boki 8-calowej kwadratowej patelni ze skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce wymieszaj brązowy cukier i zmiękczone masło łyżką, aż będzie lekkie i puszyste. Beat in egg. Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, 1 łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową i sól. Wymieszać z jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Rozłóż ciasto na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej1-1/2 Szklanki (12 Uncji) Kwaśnej śmietany, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec 25 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym podgrzej składniki sosu na średnim ogniu, często mieszając, aż masło się rozpuści i sos będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podawać ciepłym sosem na ciepłym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Magazyn