Ciasto Budyniowe Ciotki Marii
Ciasto Budyniowe Ciotki Marii to deser na 10 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 303 kalorie, 4 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt migdałowy, mak, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 18%, to danie nie jest tak wspaniałe. Pudding bananowy cioci Betty, ciasto cioci Zakonnicy i ciasto kruche cioci Lillian są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni (175 stopni C). Lekko natłuść i posmaruj mąką jedną 10-calową rurkę lub patelnię.
Wymieszaj mieszankę żółtego ciasta, budyń waniliowy, olej roślinny, śmietankę sherry, jajka, ekstrakt waniliowy, ekstrakt migdałowy i mak, ubijaj mikserem elektrycznym na średnich obrotach przez około 7 minut.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 50 minut.
mieszanka ciasta czekoladowego z budyniem czekoladowym,
mieszanka białego ciasta z budyniem pistacjowym i odrobiną zielonego barwnika spożywczego (fajna na Dzień Świętego Patryka lub Boże Narodzenie),
mieszanka żółtego ciasta z budyniem cytrynowym i
3/4 szklanki oleju i 3/4 szklanki piwa (nie każdy pierwszy wybór!)
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na ciasto budyniowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "