Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe

Ciasto Brzoskwiniowo-Jeżynowe
Ciasto brzoskwiniowo-jeżynowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja zawiera 603 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,43 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, wodę brzoskwiniową, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 5 godzin i 45 minut. Z łyżką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Świeże Ciasto Jeżynowe, Ciastka brzoskwiniowo-jeżynowe z kremem jeżynowym, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz mąkę, cukier, sól w misce robota kuchennego i kilka razy pulsuj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozsyp masło i tłuszcz na wierzchu mieszanki mąki i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodawaj wodę po kilka łyżek na raz i pulsuj, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
5
Wyjmij ciasto z maszyny i lekko ugniataj na płaskiej powierzchni, aż po prostu się połączy. Uformuj dysk, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Połącz brzoskwinie, cukry, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, wodę brzoskwiniową i skrobię kukurydzianą lub tapiokę w dużej misce i mieszaj, aż dobrze się połączą. Wrzuć jeżyny z cassis.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Eau De VieEau De Vie
CynamonCynamon
BrzoskwiniaBrzoskwinia
TapiokaTapioka
Creme De CassisCreme De Cassis
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Odstaw na 10 minut, a następnie łyżką cedzakową wlej jagody do brzoskwiń i wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Podziel ciasto na pół i rozwałkuj każdą połowę na lekko posypanej mąką powierzchni do 13 do 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Przenieś 1 rund na dno 9-calowego talerza do głębokiego naczynia. Przełóż owoce do skórki łyżką cedzakową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
11
Dodaj trochę soków, które nagromadziły się w misce. Rozsyp masło na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Zwiń pozostałe ciasto na wałku do ciasta i rozwiń na wierzchu mieszanki brzoskwini. Przytnij krawędzie obu skorup do zwisu 3/4 cala. Złóż krawędzie; naciśnij, aby uszczelnić. Zaciskane krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
BrzoskwiniaBrzoskwinia
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
13
Wytnij 6 szczelin w górnej skórce, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
14
Posmaruj wierzch ciasta śmietaną i posyp cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
KremKrem
15
Ułóż ciasto na blasze do pieczenia i piecz na dolnym ruszcie piekarnika, aż skórka będzie złocista, a soki gęsto bulgotają przez szczeliny, przykrywając brzegi Skórki folią, jeśli zbyt szybko się zrumienią, około 1 godziny 20 do 30 minut, aż dolna skórka będzie brązowa, a soki bulgotają. Fajne ciasto 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Składniki

5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, plus więcej do walcowaniamąka uniwersalna, plus więcej do walcowania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże jeżynyświeże jeżyny2(zima)zimne masło pokrojone na małe kawałkizimne masło pokrojone na małe kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydziana lub tapiokaskrobia kukurydziana lub tapioka796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1(może być lub przeglądać)mielona świeża gałka muszkatołowamielona świeża gałka muszkatołowa2(zima)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4(zima)woda z lodem lub więcej, w razie potrzebywoda z lodem lub więcej, w razie potrzeby796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2(zima)peach eau de viepeach eau de vie1kgsmieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki, plastry o grubości około 1/2 calamieszane żółte i białe brzoskwinie, obrane, pestki, plastry o grubości około 1/2 cala1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzone stałe warzywa skracające, pokrojone na kawałkischłodzone stałe warzywa skracające, pokrojone na kawałki2(zima)cukier turbinadocukier turbinado10(zima)(1 1/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala(1 1/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę 1/2 cala2(zima)cassiscassis
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn