Ciasto brzoskwiniowo-bazyliowe
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 263 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, liści bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Brzoskwiniowe, Ciasto Brzoskwiniowe, oraz Ciasto Rabarbarowo-Brzoskwiniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować polewy, połączyć brzoskwinie, 1/3 szklanki cukru, bazylii i soku w misce; odstawić 1 godzinę.
Aby przygotować ciasto kruche, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
W misce wymieszać mąkę, 7 łyżek cukru, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; wymieszać trzepaczką.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub dwoma nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Maślankę mieszamy widelcem do momentu połączenia (nie mieszamy). Łyżka ciasta do 9-calowej okrągłej metalowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Delikatnie posmaruj ciasto mlekiem.
Posypać pozostałym cukrem i migdałami.
Piec w temperaturze 400 przez 23 minuty lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 5 minut w patelni na stojaku z drutu.
Wyjąć ciastko z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Pokrój ciasto na 12 klinów. Na wierzchu 1/3 szklanki mieszanki brzoskwiniowej i 1 łyżka jogurtu.