Ciasto Brzoskwiniowe z Śmietaną
Przepis na ciasto z brzoskwiniami i śmietaną można przygotować w około 1 godzinę i 30 minut . Ten deser ma 195 kalorii , 2 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis wegetariański lakto ovo jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 60 centów za porcję . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, mielonego cynamonu, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Owsianka z brzoskwiniami i kremem kokosowym , Owsianka z brzoskwiniami i kremem oraz Ciasto funtowe z brzoskwiniami i kremem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę i sól, dodaj pokrojone masło i mieszaj, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki.
Wymieszaj jajko z octem, dodaj do mieszanki mąki.
Dodawaj wodę, po 1 łyżce stołowej, aż ciasto utworzy kulę.
Rozwałkuj jedną część, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta; przełóż do formy do ciasta. Przytnij ciasto równo z krawędzią; odłóż na bok.
W dużej misce wymieszaj brzoskwinie i sok z cytryny. W innej misce wymieszaj 3/4 szklanki cukru, mąkę, cynamon i sól; wymieszaj ze śmietaną.
Polać brzoskwinie; delikatnie wymieszać, aby pokryć. Nałożyć łyżką na spód ciasta. Posypać masłem.
Rozwałkuj pozostałe ciasto; zrób kratkę. Zaklej i pofaluj brzegi.
Piec w temperaturze 425° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piecz przez 45-50 minut lub do momentu, aż brzoskwinie będą miękkie, a skórka złocistobrązowa. Przykryj brzegi folią przez ostatnie 15 minut, aby zapobiec nadmiernemu zbrązowieniu, jeśli to konieczne. Ostudź na kratce.