Ciasto brzoskwiniowe z orzechami pekan Streusel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ciasto brzoskwiniowe z orzechami pekan Streusel. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 349 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sól, sok z cytryny, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Brzoskwiniowe Z Migdałowo-Orzechowym Streuselem, Jeżyna-brzoskwiniowy brukowiec z praliną-Pekan Streusel, oraz Ciasto brzoskwiniowe z nadzieniem Pekan Streusel.
Instrukcje
Na skorupę: w dużej misce, ubić razem mąkę, cukier i sól. Wrzucić masło w mieszaninie mąki, aż dobrze pokryte. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój masło na suche składniki, aż zostanie zredukowane do kawałków wielkości grochu, około 3 do 4 minut.
Skropić 5 łyżkami lodowatej wody i wymieszać rękami, aż ciasto się połączy. (
Mąkę, cukry, cynamon, sól i gałkę muszkatołową ubić w średniej misce do połączenia.
Umieść 1/4 szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki cukru granulowanego, skórkę z cytryny, sok i sól w dużej misce i ubijać do połączenia.
Brzoskwinie pokroić na pół, usunąć i wyrzucić pestki, a owoce pokroić w 1/2-calowe plastry.
Dodaj do miski z mieszaniną cukru i mieszać aż dobrze pokryte. Odstawić miskę na 15 minut, wrzucić brzoskwinie i odstawić kolejną na 15 minut.W międzyczasie podgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak w dolnej trzeciej. Linia obramowane blachy do pieczenia z folii aluminiowej i podkręcić krawędzie folii złapać soki jak piecze ciasto; odstawić. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do średnicy około 13 cali i grubości 1/4 cala. (Nie martw się, jeśli ciasto pęknie—po prostu naciśnij je ponownie.) Linia 9-1 / 2-calowy talerz deep-dish pie z ciasta i wykończenia równo z górną krawędzią płyty pie. Używając palców lub tylnej części widelca, zagniataj ciasto w dekoracyjny wzór.
Umieść talerz ciasta w lodówce, aż brzoskwinie będą ready.In w małej misce wymieszaj pozostały cukier i brązowy cukier ze skrobią kukurydzianą i odstaw na bok. Ustaw durszlak w zlewie.
Wlać mieszaninę brzoskwiń do durszlaka, pozwalając nadmiar płynu spuścić, i powrót brzoskwinie do miski.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i wrzucić do połączenia.
Wyjmij płytkę ciasta z lodówki, wlej nadzienie i rozprowadź na równą warstwę.
Ułożyć ciasto na przygotowanej blasze i piec przez 30 minut.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i posypać równomiernie streusel na wierzchu ciasta. Poklep streusel na brzoskwinie, aby przylegać.Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i przywróć ciasto do piekarnika.
Piec, aż skorupa jest złoty kolor i nadzienie jest grube i bulgotanie, o 50 minut do 1 godziny więcej. Sprawdź ciasto po 40 minutach: jeśli streusel zaczyna wyglądać na zbyt ciemny, luźno przykryj wierzch ciasta arkuszem folii aluminiowej.Po zakończeniu ciasta wyjmij go z piekarnika, wyrzuć górną warstwę folii (jeśli używasz) i pozostaw na blasze do pieczenia, aż owoce przestaną bulgotać, około 5 minut.
Przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć i pozostaw napełnianie przed krojeniem, co najmniej 3 godziny.