Ciasto brzoskwiniowe z ciasteczkową skórką Amaretti
Ciasto brzoskwiniowe z ciasteczkową skórką Amaretti może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 690 kalorii, 10g białka, oraz 32G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, lody vanillan, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Ciasto Brzoskwiniowe Z Ciasteczkową Skórką Amaretti, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj 9-calowe szklane naczynie z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Pie
Piekarnik
2
W średniej misce wymieszać drobno zmielone okruchy ciastek, 1 łyżkę cukru i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Ciastek
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piec na złoty kolor wokół krawędzi, o 10 protokół. Całkowicie schłodzić w naczyniu na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Podgrzej brojlery. Linia obramowana blachą do pieczenia z folią. Pokryć sprayem zapobiegającym przywieraniu. Ułóż brzoskwinie w równej warstwie na arkuszu. Broil aż zacznie brązowieć, uważnie obserwując, aby uniknąć pieczenia, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Brojler
Folia Aluminiowa
6
Posypać 1/4 szklanki brązowego cukru brzoskwiniami. Dusić, aż cukier topi się i karmelizuje, obracając arkusz nawet gotowania, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Brzoskwinia
Cukier
7
Przenieść brzoskwinie i soki do miski (pozostawić spalone części).
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać 3/4 szklanki brązowego cukru, sok z cytryny i szczyptę soli do brzoskwiń; mieszać, aż cukier się rozpuści. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Brzoskwinia
Cukier
Sól
9
Lekko zmiękczyć lody w kuchence mikrofalowej na małej mocy w odstępach 20-sekundowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
10
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Dodać mieszankę pieczonej brzoskwini. Złożyć, aby włączyć brzoskwinie (brzoskwinie rozpadną się). Łyżka około 2 / 3of lodów do schłodzonej skorupy; gładka Góra. Przykryć i zamrozić ciasto i pozostałe lody brzoskwiniowe osobno, aż będą twarde, około 4 godzin. Za pomocą średniej wielkości lodów scoop, scoop Pozostałe lody w misce w poziomie coops i zorganizować w koncentrycznych kręgach Top pie. Zamrożone ciasto. DO AHEAD: można zrobić dni naprzód. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Brzoskwinia
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Do Lodów
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i pozostałą 1 łyżkę brązowego cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Posypać grubo pokruszone ciasteczka amaretti na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Amaretti
14
Pokroić w kliny i podawać z bitą śmietaną z brązowego cukru.
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.