Ciasto Brzoskwiniowe Miodowo Karmelowe
Need a deser wegetariański? Ciasto brzoskwiniowe z miodem karmelowym może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Ciasto miodowo-orzechowe z miodowo-orzechowym karmelem, oraz SOS Brzoskwiniowo-Karmelowy.
Instrukcje
Wyciąć X na dnie każdej brzoskwini, a następnie blanszować brzoskwinie partiami we wrzącej wodzie 15 sekund.
Przenieść łyżką szczelinową do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Obrać brzoskwinie i pokroić w kliny o grubości 1 cala.
Do dużej miski wrzucić brzoskwinie z mąką, sokiem z cytryny, cynamonem i solą.
W dolnej trzeciej części piekarnika umieścić wyłożoną folią dużą blachę do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 218°.
Doprowadzić 1/2 szklanki cukru, miodu i wody do wrzenia w 1 1/2-do 2-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni z pędzlem do ciasta zanurzone w zimnej wodzie. Gotować bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu tak karmel kolory równomiernie, aż ciemny bursztyn, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać masło, obracając patelnię, aż masło się rozpuści.
Zalać owocami i wrzucić (karmel może lekko stwardnieć, ale rozpuści się w piekarniku).
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na 13-calową okrągłą na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Pasuje do 9-calowego talerza. Trim nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Schłodzić skorupę, rozwałkowując pozostałe ciasto.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta do 11-calowej rundy na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta.
Przenieść nadzienie do skorupy ciasta, montując go. Przykryj ciasto okrągłym ciastem. Wykończenie nożycami kuchennymi, pozostawiając zwis 1/2 cala. Naciśnij krawędzie razem, a następnie zagniataj dekoracyjnie.
Całość posmarować odrobiną mleka, następnie posypać pozostałą łyżką cukru.
Wytnij 3 otwory parowe w górnej skorupie nożem do parowania.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. Kontynuuj piec, aż skorupa będzie złocisto-brązowa i napełnianie bulgotnie, o 50 minut więcej. Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej, 3 do 4 godzin.