Ciasto Bretońskie Z Cukrem

Ciasto Bretońskie Z Cukrem
Cukier Crusted Breton masło ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 182 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka najwyższej jakości masła, drożdży, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bretońskie Ciasto Maślane, Ciasto Bretońskie Z Jabłkami, oraz Bretońskie Ciasto Gryczane Z Fleur De Sel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Po rozpuszczeniu, wymieszać palcami w 1/2 szklanki mąki, pocierając je razem, aby rozbić grudki. Przykryć ledwo zwilżonym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, o 30 protokół. Tymczasem, w dużej misce, połączyć pozostałe 1 3/4 szklanki mąki i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać razem z końcówkami palców. Stopniowo posypać letnią wodą, mieszając palcami, aby uzyskać giętkie ciasto. Jeśli woda jest wymieszana, a ciasto nadal wydaje się suche, dodaj kolejną łyżkę wody. Zagniatać, aż będzie gładka, około 4 minut. Powrót ciasto do dużej miski, przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi luzem, o 1 godzinę. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Zwiń w prostokąt o takim samym rozmiarze jak arkusz papieru (8 1/2 na 11 cali). Obróć prostokąt tak, aby był pionowy do ciała. Dolną 2/3 ciasta polać kawałkami masła i posypać cukrem. Pracując tak, jakbyś składał list, i składając najpierw górę w dół, Złóż ciasto na trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Rozwałkuj złożone ciasto w prostokąt, 8 1/2 na 11 cali. Złóż 3 ponownie w ten sam sposób, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Ponownie zwiń w prostokąt, złóż 3, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut. Ostatni raz, zwiń w prostokąt, złóż 3, przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło i mąkę 9-calowy patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Rozwałkuj ciasto w okrąg o średnicy około 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Przełożyć na przygotowaną patelnię. Za pomocą ostrego noża lub żyletki wykonaj wzór cross-hatch na górze ciasta (jak tablica w kółko i krzyżyk).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Piec przez 20 minut, szczotkując wierzch co 5 minut roztopionym masłem, które wycieka z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Posypać cukrem cukierników i kontynuować pieczenie (nie smażyć), aż złoty kolor na wierzchu, ale nadal wilgotne wewnątrz, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
10
Ostudzić na stojaku, aż skorupa będzie karmelizowana i lekko chrupiąca. Umyj truskawki w zimnej wodzie, pozwól jagodom spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Połączyć białko z wodą i spienić mieszaninę z trzepaczką. Truskawki zanurz w pianie, a następnie zanurz w drobnym cukrze. Ułóż matowe truskawki na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
12
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko ciepłe, pokroić w kliny.
13
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
14
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia1
Magazyn