Ciasto Bostońskie z Kremem II
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Boston Cream Pie II. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 369 kalorii, 6 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 54 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, jajko, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 56 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 35%. Wafle Boston Cream Pie z bezmlecznym kremem cukierniczym i domowym sosem czekoladowym, Boston Cream Pie i Boston Cream Pie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką jedną okrągłą formę do ciasta o średnicy 9 cali.
Ubij mąkę, 1 szklankę cukru, proszek do pieczenia, sól, 3/4 szklanki mleka, tłuszcz piekarski, 1 jajko i 1 łyżeczkę wanilii na niskich obrotach, stale zdrapując miskę przez 30 sekund. Ubijaj na wysokich obrotach, od czasu do czasu zeskrobując miskę przez 3 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 30 do 35 minut lub do momentu, aż drewniany wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta.
Zdjąć z patelni i ostudzić na metalowej kratce.
Aby przygotować kremowe nadzienie: W rondlu o pojemności 2 litrów wymieszaj 1/3 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i soli. Stopniowo dodawaj mleko i gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie wrzeć. Zagotuj i mieszaj 1 minutę. Powoli wmieszaj co najmniej 1/2 mieszanki do żółtek. Włóż mieszaninę żółtek do rondla, gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Zdejmij z ognia i dodaj 2 łyżeczki wanilii.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Czekoladę i masło lub margarynę podgrzewamy na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
Zdjąć z ognia i wymieszać z cukrem cukierniczym i wanilią. Mieszaj wodę, po łyżeczce na raz, aż glazura uzyska pożądaną konsystencję.
Złożenie ciasta: Przekrój wystudzone ciasto na pół, tworząc 2 cienkie warstwy. Wypełnij warstwy farszem. Następnie rozsmaruj na wierzchu polewę czekoladową. Schłodź resztki ciasta.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Boston Cream Pie bardzo dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.